Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΩΡΟ
στη μεγαλοεργοδοσία

"Χέρι βοήθειας" έσπευσε να δώσει στην κυβέρνηση ο ΣΥΝ, στη διάρκεια της χτεσινής, προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον "κοινωνικό διάλογο", που προκάλεσε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι "δε θα αρνηθεί την αξία του κοινωνικού διαλόγου"!!!

Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα τον διαβόητο "κοινωνικό διάλογο".

Ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος, ούτε κοινωνικός, ούτε καν διάλογος είναι, επισήμανε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Είναι, ένα δώρο της κυβέρνησης προς την εργοδοσία. Δεν πρόκειται απλώς για μια διαδικασία, που πιθανά ή ενδεχόμενα να αποβεί σε βάρος των εργαζομένων, αλλά για μια ενέργεια που από το ξεκίνημά της στρέφεται κατά των εργαζομένων, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρωθυπουργός K. Σημίτης επανέλαβε για πολλοστή φορά τις γενικόλογες διακηρύξεις του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής της ΕΕ, ενώ για μια ακόμα φορά δεν παρέλειψε να δηλώσει την υποταγή του στις επιταγές των βιομηχάνων. Δεν πρόκειται να αρνηθεί την αξία (!) του "κοινωνικού διαλόγου", έσπευσε να δηλώσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, ενώ στην επανάληψη των θέσεων των κομμάτων τους κινήθηκαν και οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ κατά τις παρεμβάσεις τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε χτες στη Βουλή τις προτάσεις του Κόμματος για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα το σύνολο αυτών των προτάσεων, παράλληλα με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ώστε ο αναγνώστης να αποχτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για τη συνολική παρέμβαση του Κόμματος στη Βουλή κατά τη χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.


ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ