Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακρίνεται ο "εγκέφαλος" για το χασίς

Μέχρι αργά χτες το βράδυ ανακρινόταν στην Ασφάλεια ο Νικόλαος Χουρδάκης, λογιστής, που φέρεται ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος που διακίνησε το κοντέινερ με 6,5 τόνους χασίς. Το εμπορευματοκιβώτιο κατασχέθηκε πριν λίγες μέρες στο λιμάνι του Ικονίου.

Το κοντέινερ με τα ναρκωτικά προερχόταν από το Πακιστάν και εκφορτώθηκε στον Πειραιά στις 10 Μάη από τουρκικό πλοίο. Ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος είχε συστήσει εταιρία - "μαϊμού", με στοιχεία "Φουρίκης Ιμπόρτερς - Εξπόρτερς" και έδρα τα Ν. Λιόσια. Διέθετε, μάλιστα, πλαστό διαβατήριο με αυτά τα στοιχεία.

Στις 23 Μάη, όμως, πιάστηκε από πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης και του κατασχέθηκε το πλαστό διαβατήριο. Ετσι, δεν μπορούσε να εκτελωνίσει το φορτίο. Προσπάθησε να προωθήσει τα ναρκωτικά στη Βουλγαρία, αλλά δεν τα κατάφερε. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να στραφεί σε άλλον εκτελωνιστή.

Μαζί με τον Χουρδάκη έχουν πιαστεί δυο Βούλγαροι, οδηγός και συνοδηγός της νταλίκας, που θα παραλάμβανε το εμπορευματοκιβώτιο και ο εκτελωνιστής, που μπλέχτηκε στη διαδικασία παραλαβής του κοντέινερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ