Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η δουλιά στη νομαρχία βλάπτει

"Είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια μετά την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και τις βαρύγδουπες διακηρύξεις από τη μεριά της κυβέρνησης, οι υπάλληλοι του θεσμού να είναι ακόμη ανασφάλιστοι και να στερούνται του δικαιώματος της υγειονομικής περίθαλψης".

Τα παραπάνω τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Αποστόλης Τασούλας,με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν πως σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν και στον Τύπο, οι υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είτε οι επαναπροσληφθέντες, είτε οι προσληφθέντες από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είναι ανασφάλιστοι και συνεπώς δεν έχουν καμιά υγειονομική περίθαλψη.

Σημειώνουν πως το πρόβλημα υπάρχει λόγω εκκρεμότητας ως προς το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς αυτών των υπαλλήλων και πως μέχρι σήμερα δεν τους γίνεται καμιά σχετική κράτηση, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται την έκδοση βιβλιαρίου ασθενείας και επομένως υγειονομικής περίθαλψης.

Ερωτούν, τέλος, τους δύο υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν και μέχρι πότε για τη ρύθμιση της εκκρεμότητας, ώστε να μην είναι ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στη ΝΑ, με πολλαπλές, όπως τονίζουν, επιπτώσεις γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά και για να μην επιβαρυνθούν πολλαπλώς από μια καθυστερημένη τακτοποίηση του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ