Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ
Υποδοχή με απεργία και συγκέντρωση

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τεχνολόγοι - ακτινολόγοι που εργάζονται στα δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Διαμαρτύρονται για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας (ακτινοβολίας) που έπαιρναν επί 41 χρόνια και αντιστοιχούσε στο 30% του βασικού μισθού.

Χτες, ημέρα έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έκαναν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα όπως: "30% είναι το επίδομα το ακτινολογικό" και "Η επικινδυνότητα δεν είναι φαντασία. Τη ζουν οι εργαζόμενοι στην ακτινολογία".

Ο λόγος που συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι χτες το απόγευμα έξω από τη Βουλή είναι η υπόσχεση που τους έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης,ότι θα προσπαθήσει να εντάξει στο νομοσχέδιο για την Υγεία τροπολογία που θα προβλέπει την επαναχορήγηση του επιδόματος.

Πενταμελής αντιπροσωπεία των εργαζομένων επισκέφτηκε το γραφείο του προέδρου της Βουλής και τα κόμματα και επέδωσε υπόμνημα με το αίτημά τους. Μάλιστα κατήγγειλαν ότι το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε εργαζόμενους που δεν εκτίθενται στην ακτινοβολία, όπως αρκετοί εργαζόμενοι στο"Δημόκριτο".

Στη συνέχεια οι τεχνολόγοι - ακτινολόγοι έκαναν πορεία μέχρι τα Προπύλαια, όπου και διαλύθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ