Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων

Σήμερα η παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο

Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο των συνταξιούχων, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας. Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου "Πάνθεον" την εκδήλωση άνοιξε ο Φώτης Παναγόπουλος Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα των συνταξιούχων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Κώστας Βασιλείου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας, ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος πρόεδρος των Συνταξιούχων ΔΕΗ, οΤάσος Οικονομόπουλος εκπρόσωπος των Συνταξιούχων ΟΤΕ, ο Σπύρος Αντωνόπουλος εκπρόσωπος των Συνταξιούχων Δημοσίου και ο Μιχάλης Ρέζος εκπρόσωπος των Συνταξιούχων ΤΣΑ.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατικών Σωματείων της Πάτρας, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ανδρέας Αντωνόπουλος ο οποίος κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο που διοργανώνουν 18 εργατικά σωματεία. Στη συνέχεια έγινε πορεία, που διακρίθηκε για τον όγκο και τον παλμό της, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κατέληξε στη Νομαρχία Αχαϊας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Σήμερα στο Ηράκλειο

Με την παγκρήτια συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Ηράκλειο συνεχίζονται οι περιφερειακές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την πρόσκληση για ψευτοδιάλογο.

Αύριο γίνεται η πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Λάρισα. Επίσης η ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αποφάσισε να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Ιούνη 1997 στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας,ώρα 10 π.μ., στην οποία οι συνταξιούχοι ενωτικά και αγωνιστικά θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο στημένο ψευτοδιάλογο της κυβέρνησης.

Οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΝΑΤ και ΤΣΑ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στις περιφερειακές κινητοποιήσεις, ενώ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Σωματείων της Αθήνας στις 12.6.1997 στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 7μ.μ.

Καταιγίδα διαμαρτυριών

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Αττικής με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης διαμαρτύρεται για συνέχιση απ' το ΠΑΣΟΚ των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και ζητά την κατάργησή τους.

Επίσης, διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και ζητά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της.

  • Ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων του νομού Μαγνησίας διαμαρτύρεται για τα αντισυνταξιουχικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ζητούν να καταργηθούν οι τρεις αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ