Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχή Σαρακοστής

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ το νόημά του το περίφημο "τριήμερο" που καταλήγει στην Καθαρή Δευτέρα και σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής. Ως γνωστόν, για μας, η Σαρακοστή έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να διαφαίνεται και ημερομηνία λήξης.

***

Βέβαια, τι να πούνε κι εκεί στην Αλβανία, όπου η ...νηστεία δεν είναι θρησκευτική επιταγή, αλλά τρόπος ζωής; Πολλοί είναι αυτοί που τους υπόσχονται "Ανάσταση" στο τέλος, αλλά μάλλον είναι πολύ αργά για να τους πείσουν.

***

Ισως τελικά, τούτες τις μέρες της εξέγερσης, άσχετα με το πού θα καταλήξει και πού θα τους οδηγήσουν, να ζουν τη μόνη "Ανάσταση", στην οποία θα μπορούσαν να ελπίζουν.

***

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ διακαναλική συνέντευξη, με δημοσιογράφους που θα απευθύνουν ερωτήματα - καρφιά για την κυβερνητική πολιτική, που θα χρήζουν τεκμηριωμένων απαντήσεων για την πορεία του τόπου, ετοιμάζεται να δώσει ο πρωθυπουργός. Εντάξει. Απόκριες έχουμε, ο καθένας μπορεί να μεταμφιέζεται σε ό,τι θέλει.

***

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πρώτη αφοπλιστική ερώτηση θα είναι: "Κ. πρωθυπουργέ, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια συντονισμένη βρώμικη προσπάθεια της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησής σας, πώς καταφέρνετε να διατηρείτε αυτήν την ολοκληρωτική αποδοχή της πολιτικής σας; Ποιο είναι το μυστικό;".

***

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στο θέμα των κοινωνικών αντιδράσεων: "Πώς θα αντιμετωπίσετε κάποιες αισχρές, αναχρονιστικές μειοψηφίες, όπως οι αγρότες και οι καθηγητές, που κατά καιρούς ταλαιπωρούν βάναυσα το κοινωνικό σύνολο;".

***

Οσον αφορά δε την οικονομία, μιλάμε πλέον για βασανιστική ανάκριση: "Πόσο ευτυχισμένος, ευκατάστατος, σχεδόν ζάπλουτος, θα γίνει ακόμα ο μέσος Ελληνας;".

***

ΝΑ μην ξεχάσουμε και τη Νέα Δημοκρατία, που δεν έχει βέβαια καμία ελπίδα να απολαύσει Καθαρή Δευτέρα, αφού, μέχρι το συνέδριο, η Δευτέρα και η κάθε μέρα θα είναι μάλλον βρώμικη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ