Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εξω ο αμερικανικός στόλος από το Ιόνιο

Σήμερα στις 6 μ.μ. στο ΕΚ Ζακύνθου το συλλαλητήριο

Πανζακυνθιακό συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα στις 6 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε συνεργασία και με άλλους μαζικούς φορείς του νησιού, ενάντια στην παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Ιόνιο και τον ελλιμενισμό τους στα Ιόνια Νησιά.

Το συλλαλητήριο, στο οποίο δίνεται και χαρακτήρας αλληλεγγύης στον εξεγερμένο αλβανικό λαό, καθώς η έντονη παρουσία τις τελευταίες μέρες αμερικανικών πλοίων στην περιοχή αφορά τις εξελίξεις στην Αλβανία, διοργανώνεται, με αφορμή την ανακοίνωση του κατάπλου στη Ζάκυνθο του αμερικανικού πολεμικού πλοίου "NASVILL". Οπως τελικά έγινε γνωστό, το πλοίο την τελευταία στιγμή άλλαξε προορισμό και τελικά θα καταπλεύσει στην Κέρκυρα.

Στη σημερινή συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου καλεί και η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού να αντιδράσει μαζικά στην παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Ιόνιο και να πάρει μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο.

"Η παρουσία του αμερικανικού στόλου στην περιοχή μας, τονίζεται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, στόχο έχει την αποστολή ΝΑΤΟικών και άλλων στρατευμάτων στη γειτονική μας Αλβανία και στα Βαλκάνια γενικότερα για την εδραίωσή τους και όχι για την επίλυση κρίσεων.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι μακελάρηδες των λαών που όλα αυτά τα χρόνια καταλήστευσαν την Αλβανία και άλλες χώρες τις είχαν μετατρέψει σε προτεκτοράτα της "νέας τάξης", τις χρησιμοποιούσαν σαν άρμα για την προώθηση των άνομων σχεδίων τους, σήμερα να εκφράζουν τη δήθεν ανησυχία τους και πολύ περισσότερο είναι επικίνδυνη η όποια ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση στην Αλβανία".

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί το λαό να εκφράσει τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα με τη μαζική του παρουσία στο συλλαλητήριο αντίστασης στη "νέα τάξη πραγμάτων". Να δώσει την αγωνιστική του απάντηση.Στο συλλαλητήριο καλεί όλους τους συνταξιούχους του νησιού το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ζακύνθου που εκφράζει τις σοβαρές του ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. "Οι συνταξιούχοι του νησιού μας, τονίζεται, που έχουμε ζήσει το καθεστώς της αμερικανοκρατίας με όλη τη δύναμη που μας έχει απομείνει βροντοφωνάζουμε ότι οι Αμερικανοί στο νησί μας είναι ανεπιθύμητοι".

Το Σωματείο Οικοδόμων Ζακύνθου καλεί τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο αντίστασης στη "νέα τάξη" που θέλουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ευρύτερη περιοχή. Και καλεί την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παρουσία του αμερικανικού στόλου και να μην πάρουν μέρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση υποδοχής.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και καλεί το Ζακυνθινό λαό να μην σκύψει το κεφάλι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταμάτησαν βαπόρι για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους (2024-05-14 00:00:00.0)
Από το συλλαλητήριο στην απεργία (2014-11-07 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία (2001-03-30 00:00:00.0)
Δεν πατιέται το νησί από τον "ανθύπατο" (1998-04-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στον σύγχρονο Πιουριφόι (1998-04-26 00:00:00.0)
Λιμενοφύλακας τραυμάτισε Αλβανό λαθρομετανάστη (1996-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ