Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα άλλα κόμματα

Χαιρετισμό και μήνυμα αλληλεγγύης σε όλες τις Ελληνίδες, στέλνει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ και τις καλεί "να εντείνουν τον αγώνα συλλογικά και ατομικά για τη διεύρυνση και την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, μέσα από την κατάκτηση πλήρους ισότητας δικαιωμάτων".

  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ σε μήνυμά του για τη Μέρα της Γυναίκας τονίζει: "Η σύγχρονη Ελληνίδα διευρύνει συνεχώς τη συμμετοχή της στα κοινωνικά δρώμενα, δίνει καθημερινά τις μάχες της στο χώρο εργασίας, στην οικογενειακή ζωή. Η κοινωνία μας στηρίζει σημαντικό μέρος της δομής και της οργάνωσής της στη γυναίκα, η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλά καθήκοντα".
  • Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι καμιά πρόοδος δεν έχει συντελεστεί στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, ενώ καθυστερεί και η λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων, την ίδια στιγμή που νέες ανισότητες δημιουργούνται από τις μεταβολές στη δομή της εργασίας και της οικογένειας.
  • Στη δυσχερέστερη θέση σε όλους τους τομείς, καταγγέλλει ότι βρίσκεται η γυναίκα το Γραφείο Ισότητας του ΔΗΚΚΙ, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του: "Είναι απαραίτητο να καλυφθεί το έλλειμμα αυτό με αλλαγή της νοοτροπίας και των αντιλήψεων που αναπαράγουν τα παλιά στερεότυπα".
  • Το Γραφείο Τύπου της Πολιτικής Ανοιξης σημειώνει μεταξύ άλλων: "Οι γυναίκες σήμερα εξακολουθούν να αγωνίζονται για αυτονόητα δικαιώματα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ