Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ
Να πάρουν τη θέση τους στα μέτωπα πάλης

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

Για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, το ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Φέτος, η 8η του Μάρτη γιορτάζεται στο φόντο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των καθηγητών, στον απόηχο του αγροτικού ξεσηκωμού, του ηρωικού αγώνα των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Η παγκόσμια μέρα για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών, βρίσκει γυναίκες του τόπου μας, νέες κοπέλες να πρωτοστατούν σ' αυτούς τους αγώνες, να διεκδικούν, δίνοντας στην 8η του Μάρτη το πραγματικό αγωνιστικό της περιεχόμενο, μετατρέποντάς τη σε μέρα αγώνα, μέρα παραμονής και προετοιμασίας αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προστάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στις μέρες μας οι νέες γυναίκες δέχονται την πιο σκληρή, ανελέητη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά τους, οδηγούνται εκβιαστικά στο μικρόκοσμο του σπιτιού τους μακριά και έξω από κάθε κοινωνικό αγώνα, μακριά και έξω από κάθε πολιτική ενασχόληση. Από τη μια οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και από την άλλη ο εξευτελισμός της προσωπικότητάς τους από τα Μέσα Ενημέρωσης, θέλουν να τη μετατρέψουν σε άβουλο πλάσμα, φτηνή εργατική δύναμη, έτοιμη να θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους.

Αυτόν τον ρόλο της γλάστρας στην πολιτική και κοινωνική ζωή, πρέπει να αρνηθούν οι νέες κοπέλες, εργαζόμενες, άνεργες, μητέρες, να μπουν μπροστά στους αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη και σ' αυτούς που θα ξεκινήσουν, να δυναμώσουν με τη δράση τους και τη δημιουργική συμμετοχή τους, μαζικούς φορείς του κινήματος, τα σωματεία, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ειρήνης, διεκδικώντας μόρφωση, δουλιά με δικαιώματα σε έναν κόσμο ειρηνικό.

Η Κομμουνιστική Νεολαία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών, καλεί τη νέα κοπέλα να πάρει τη θέση της στα μέτωπα πάλης, γιατί ο αγώνας για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών περνά μέσα από τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ