Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Απαράδεκτος αποκλεισμός

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει σαν απαράδεκτη την κυβερνητική μεθόδευση, ενώ η κυβέρνηση όχι μόνο δεν "αυτοσυγκρατείται", αλλά προχωρά και σε υποδείξεις προς το σύνολο των ΜΜΕ!

Την εντονότατη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης να προβεί στον αποκλεισμό όλων των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς και όλων των δημοσιογράφων - πλην των "εκλεκτών" - από την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού την ερχόμενη βδομάδα, εξέφρασε με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία εκδόθηκε μετά από διάβημα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό Τύπου εκ μέρους του γενικού γραμματέα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γ. Λεονταρίτη, έχει ως εξής:

"Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ επικοινώνησε με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ κ. Δημήτρη Ρέππα και εξέφρασε εντονότατη διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό όλων των πολιτικών συντακτών, εκτός τριών που επιλέχτηκαν από τον κ. πρωθυπουργό, για την πρώτη συνέντευξή του εφ' όλης της ύλης (μετά τις εκλογές), την προσεχή Τετάρτη.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι είναι απαράδεκτος ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών συντακτών, εφημερίδων και ΜΜΕ, όταν μάλιστα ευρίσκονται σε εκκρεμότητα πολλά κοινωνικά αιτήματα και εθνικά θέματα".

Ο Δ. Ρέππας

Ως απάντηση στην ανακοίνωση - διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ, ο υπουργός Τύπου επέλεξε τον ολισθηρό δρόμο έκδοσης μιας, εξίσου απαράδεκτης με την κυβερνητική ενέργεια, ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τύπου αφού αναφέρει ότι "ψευδώς" (!) η ΕΣΗΕΑ ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση προχωρά σε αποκλεισμούς δημοσιογράφων - και με ύφος που θυμίζει εκείνο το "εσείς δε δικαιούστε διά να ομιλείτε"... - αναφέρει ότι "η επιλογή που γίνεται κάθε φορά (σ.σ.: σχετικά με τις πρωθυπουργικές συνεντεύξεις) δεν μπορεί ν' αποτελεί αντικείμενο απόφασης της ΕΣΗΕΑ". Μετά από αυτά, η κατάληξη της δήλωσης Ρέππα κάθε άλλο παρά εκπλήσσει, αφού ουσιαστικά συνιστά υπόδειξη στα ΜΜΕ τι"οφείλουν" να πράξουν, μια και η "ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα" συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπως λέει, "θα έχει ως αυτονόητη συνέπεια τη μετάδοση της συζήτησης απ' όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα που το επιθυμούν και την ανάλογη κάλυψη από τον Τύπο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ