Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφ' όλης της ύλης "ολοκληρωτισμός"

Είναι κάποιες ενέργειες αυτής της κυβέρνησης, που, με το μέγεθος της θρασύτητάς τους, με το "ύφος" και "ήθος" που εισάγουν, με τον "τουπέ" που προπαγανδίζονται, καταφέρνουν να σε... αποσβολώνουν. Ναι, σε αποσβολώνουν. Σε αναγκάζουν να παραδεχτείς ότι είσαι απροετοίμαστος να "χωνέψεις" τον ασύλληπτα αντιδημοκρατικό τους χαρακτήρα. Γιατί, ακόμα και όταν οι κυβερνώντες κάνουν ό,τι κάνουν, αν και το διαλαλούν χωρίς ενδοιασμό, είναι όχι μόνο πρωτοφανές αυτό που εισηγούνται, αλλά και τόσο αυταρχικά επιβαλλόμενο, που πάλι μένεις με το ερώτημα: Μα καλά, είναι δυνατόν; Θα κάνουν κι αυτό; Κι όμως είναι! Κι όμως θα κάνουν και αυτό, και άλλα, πιο ασύλληπτα από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς τούτη τη στιγμή!

Ερχεται, λοιπόν, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός και "στήνουν" απροκάλυπτα μια συνέντευξη στα μέτρα τους. Προχωρούν σε προκλητικό και ανεπανάληπτο στα χρονικά αποκλεισμό όλων των δημοσιογράφων που δεν είναι "αποδεκτοί" και όλων των ΜΜΕ που δεν τους είναι "αρεστά", από την πρώτη μετά τις εκλογές εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου Ελληνα πρωθυπουργού. Αποφασίζουν και διατάζουν, μεταξύ των "εκλεκτών" δημοσιογράφων, που θα υποδυθούν το ρόλο του μεταφορέα των ερωτήσεων της κοινής γνώμης προς τον Κ. Σημίτη, να είναι εκείνοι που λιβανίζουν ολημερίς και ολονυχτίς τον "εκσυγχρονισμό". Προσπαθούν να κρατήσουν το εγχείρημά τους κρυφό. Και όταν αυτό το τελευταίο αποδεικνύεται, τουλάχιστον, κουτό, αντί να αναζητήσουν ένα ελάχιστο πρόσχημα, προκρίνουν ως άμυνα την επιθετική αυθάδεια. Ουσιαστικά, αποκαθηλώνουν και το τελευταίο φύλλο συκής που τους έχει απομείνει και το σκίζουν επιδεικτικά ενώπιον των αναγκασμένων να παρακολουθούν το "πολίτικαλ κορέκτ" και "ολοκληρωτικό" στριπτίζ τους.

Ετσι, χτες η κυβέρνηση δήλωσε: Θα στήσουμε μια συνέντευξη όπως μας αρέσει, γιατί θέλουμε να προπαγανδίσουμε την πολιτική μας! Αυτό λέγεται διαδικασία ενημέρωσης του ελληνικού λαού... Θα στήσουμε μια συνέντευξη όπως μας αρέσει, γιατί δεν προβάλλεται το έργο μας από τα ΜΜΕ! Αυτό λέγεται από εκείνους, που, όταν εκλέγονταν όπου εκλέχτηκαν μέχρι τώρα, ανακηρύχτηκαν από φίλους και αντιπάλους ως οι νικητές που επέβαλαν τα ΜΜΕ... Θα στήσουμε μια συνέντευξη όπως μας αρέσει και όποιος πολίτης ή δημοσιογράφος κριτικάρει αυτές τις μεθοδεύσεις, θα στιγματιστεί ως συκοφάντης των δημοσιογράφων που επιλέχτηκαν να θέσουν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό! Αυτά λέγονται από εκείνους που ο σεβασμός τους απέναντι στο δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση είναι αναρτημένος στις κυβερνητικές "λίστες" με τους "φιλικούς" και "εχθρικούς" δημοσιογράφους... Αραγε, οι δημοσιογράφοι, που έχουν το "ραντεβού" με τον πρωθυπουργό, για "να προβληθεί η κυβερνητική πολιτική", όπως λέει ο κ. Ρέππας, δε θίγονται;

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ