Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις παντού

Δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση στις 6.30μμ στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.Επίσης, σήμερα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα βρεθεί κοντά στις εργαζόμενες του Δυτικού και Ανατολικού Αεροδρομίου και του εμπορευματικού σταθμού, στις οποίες θα μοιράσει τον οδηγό με τα δικαιώματα των γυναικών που εξέδωσε, ενώ την Τρίτη 11 Μάρτη διοργανώνει συναυλία στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις 2 το μεσημέρι.

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μάρτη, η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 6.30μμ στην καφετέρια "Πανόραμα" με θέμα: "8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και οι θέσεις του ΚΚΕ". Την ίδια μέρα με πρωτοβουλία του Δήμου Βύρωνα,θα δοθεί θεατρική παράσταση του έργου "Θεατρίνοι" με την Αννα Φόνσου και τον Γιώργο Τζώρτζη, στις 7μμ, στο πολιτιστικό κέντρο "Λουίζα".

  • Για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και στα πλαίσια της δίμηνης καμπάνιας του ΚΚΕ για τις γυναίκες, στελέχη του Κόμματος πραγματοποίησαν χτες περιοδείες σε χώρους δουλιάς στη Λάρισα. Επισκέφτηκαν το νοσοκομείο, τις βιοτεχνίες "Μαγρίζος", "Ηρις", "Φουσίκας", ΡΕΞ, ΣΟΝΙΑ και τα μαγαζιά της πόλης, μοίρασαν υλικό και συζήτησαν με τις εργαζόμενες τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα.

Κάλεσαν τις εργαζόμενες να εναντιωθούν και να αγωνιστούν ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και να απαιτήσουν αναγνώριση του κοινωνικού τους ρόλου, αναμόρφωση της κοινωνικής ασφάλισης, διατήρηση των θετικών διατάξεων υπέρ της γυναίκας και θέσπιση νέων, ώστε να αποκτήσει ίσες κοινωνικές ευκαιρίες στην εργασία και στη ζωή.

  • "Η σύγχρονη σπουδάστρια και τα προβλήματά της. Η κατάσταση στον χώρο της υγείας - πρόνοιας και η θέση των γυναικών που εργάζονται σ' αυτόν", ήταν το θέμα της χτεσινής εκδήλωσης των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο ΤΕΙ Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.Η Λ. Μεθωνιού,αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στις φοιτήτριες, είπε ότι η δημόσια υγεία ιδιωτικοποιείται όπως επιτάσσει η ΕΕ, οι κοινωνικές παροχές συρρικνώνονται και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δέχονται επίθεση, σημειώνοντας: "Δεν είναι αλήθεια αυτό που προπαγανδίζουν ότι δεν υπάρχει κοινή πολιτική για την υγεία στην ΕΕ. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί μόνο μέσα από τοενωμένο μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία".

Ο Μ. Παπαδόπουλος,μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Υγιεινής και ασφάλειας της ΓΣΕΕ, είπε: "Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι αναγκασμένοι να είναι ανεκτικοί μπροστά στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σ' αυτά, γιατί υπάρχει ο φόβος της ανεργίας. Η δική μας αγωνιστική στάση είναι το σημαντικότερο. Να συντονιστούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για να αγωνιστούμε απέναντι στους πραγματικούς ένοχους, που είναι τα μονοπώλια και η ΕΕ".

Η Μ. Ζαχαροπούλου,συνδικαλίστρια στα δημόσια νοσοκομεία, μιλώντας για την εργαζόμενη μητέρα στα νοσοκομεία, είπε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πολύ σοβαρά, ενώ και το μειωμένο ωράριο που δικαιούνται οι εργαζόμενες μητέρες, συνέχεια καταπατάται. "Θέλουν, σημείωσε, να μας ισοπεδώσουν και να μας κάνουν να μην αγωνιζόμαστε. Η σπορά και το μπόλι υπάρχει. Πρέπει όλες οι γυναίκες να οργανωθούν στα συνδικάτα και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους".

Την εκδήλωση έκλεισε η Ε. Πολύζου,μέλος των ΠΚΣ ΣΕΥΠ η οποία κάλεσε όλες τις γυναίκες να στείλουν μήνυμα αντίστασης και πάλης "σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ