Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Γρήγορα κοντά μας

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, μετά την επιτυχή επέμβαση για την αφαίρεση του ανευρύσματος, στην οποία υποβλήθηκε χτες

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη,μετά τη χτεσινή προγραμματισμένη επέμβαση για την αφαίρεση του ανευρύσματος που εντοπίστηκε στην κοιλιακή αορτή. Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ αναμένεται να βγει σήμερα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Λαϊκού" και σε 4 - 5 μέρες από το Νοσοκομείο.

Η επέμβαση έγινε από τον καθηγητή Χειρουργικής και διευθυντή της Γ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Σωτηρία" Μ. Σέχα και διήρκεσε δύο ώρες. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο πρόεδρος του ΔΣ του "Λαϊκού" Ι. Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ έχει ανανήψει πλήρως, έχει τις αισθήσεις του, επικοινωνεί με το περιβάλλον και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας "για λόγους ασφαλείας και όχι διότι υπάρχει κάτι επείγον ή δυσάρεστο".

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρεται ότι "ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης υποβλήθηκε σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί στο "Λαϊκό Νοσοκομείο" σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, λόγω ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Η επέμβαση, που έγινε από τον καθηγητή κ. Σέχα, ήταν επιτυχής".

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί επώνυμοι, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την υγεία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ και μέχρι χτες αργά το απόγευμα έστελναν ευχές για γρήγορη ανάρρωση. Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Αθ. Τσαλδάρης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, η Μ. Δαμανάκη, η Ντ. Μπακογιάννη, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ο πρέσβης της Παλαιστίνης, ο καθηγητής Ορθοπεδικής Γ. Παναγιωτόπουλος.

  • Γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στον αγώνα εύχονται στον Χ. Φλωράκη οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες. "Είμαστε πεπεισμένοι - τονίζουν - ότι όπως δεν τον λύγισαν πολύ δυσκολότερες συνθήκες, ούτε τώρα θα τον λυγίσει η περιπέτεια της υγείας του".
  • Η Διεύθυνση και το προσωπικό του "Ριζοσπάστη" εύχονται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον σύντροφο Χαρίλαο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ