Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Να παρθούν μέτρα για τη συνταξιοδότησή τους

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Θεωνά, στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι μεγάλης διαρκείας, που βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω έλλειψης των κατωτέρων ορίων εισφορών απασχόλησης που ορίζεται από τους ασφαλιστικούς τους Οργανισμούς, θέτει με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι "το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στην Ελλάδα, λόγω της ανεπαρκούς στήριξης των ανέργων, οι οποίοι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας το πολύ για ένα έτος και δεν καλύπτονται οι εισφορές τους στα ασφαλιστικά Ταμεία. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι άνεργοι ή και οι εργαζόμενοι που υπερβαίνουν το 65ο έτος της ηλικίας τους, μετά από μία μακράς διαρκείας ανεργία, βρίσκονται ουσιαστικά χωρίς τους ελάχιστους πόρους και την απαραίτητη εξασφάλιση υγειονομικής και νοσοκομειακής περίθαλψης".

Και ο Γ. Θεωνάς καταλήγει ρωτώντας το Συμβούλιο εάν η έλλειψη σύνταξης και υγειονομικής περίθαλψης λόγω μακράς ανεργίας, παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και αν σκοπεύει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την επίλυση του τόσο σημαντικού αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερος αριθμός πολιτών εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ