Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εφαρμοστεί η εθνική και κοινοτική νομοθεσία

Παρέμβαση του Γιάννη Θεωνά για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς

Πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά συμβάντα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, ζήτα με Ερώτηση του που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς.

Στην Ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει "ότι πολλαπλασιάζονται τα εργατικά ατυχήματα στη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, λόγω της έλλειψης και των πιο στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ιδιαίτερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η κατάσταση λαμβάνει τραγικές διαστάσεις. Μπροστά στην απειλή της ανεργίας, που μαστίζει την περιοχή του Περάματος σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 35% και τους εργαζόμενους στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα όπου τα ποσοστά υπερβαίνουν το 70%, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν κατά 60% ανασφάλιστοι, αδήλωτοι, με χαμηλά ημερομίσθια κάτω από απαράδεκτους όρους υγιεινής και ασφάλειας που επιβάλλει η εργοδοσία για λόγους ανταγωνιστικότητας".

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την Επιτροπή της ΕΕ τι μέτρα πρόκειται να λάβει για να εφαρμοστεί η εθνική και κοινοτική νομοθεσία υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να μην επαναληφθούν τα τραγικά συμβάντα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, να γίνουν σεβαστές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ενισχυθεί η ναυπηγική βιομηχανία με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και διατήρηση του κοινωνικού ιστού μιας από τις σημαντικότερες βιομηχανικές περιοχές της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ