Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Γερές οι ρίζες στη συνείδηση του λαού

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν χτες στον υφυπουργό Αθλητισμού της Κούβας Α. Χουαντορένα οι κομμουνιστές και οι άνθρωποι του Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης. Πρώτα ο Α. Χουαντορένα, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την υπεύθυνη του Αθλητικού Τμήματος της ΚΕ Λούλα Καρατζά,επισκέφθηκε στις 10 το πρωί τα γραφεία του Κόμματος και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σ' όλο τον κόσμο, για την κατάσταση στην Κούβα, στις χώρες της ΕΕ και στη Βαλκανική.

Τον Κουβανό υφυπουργό Αθλητισμού καλωσόρισε ο Θ. Κωνσταντινίδης,εκφράζοντας τη συμπαράσταση των κομμουνιστών της Θεσσαλονίκης στον λαό του ηρωικού νησιού και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κάνει το ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης προς την Κουβανική Επανάσταση. Τόνισε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας ιδιαίτερα δραστήριος Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος φιλίας. Στη συνέχεια έδωσε στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της πόλης, τη συρρίκνωση της βιομηχανίας και τη μεγάλη ανεργία, την ίδια ώρα που ο ιμπεριαλισμός και το μεγάλο κεφάλαιο επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να τη χρησιμοποιήσουν για τη διείσδυσή τους στα Βαλκάνια.

Εχουμε δίκιο

Απαντώντας ο Αλμπέρτο Χουαντορένα ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχτηκε και περιέγραψε την κατάσταση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι να υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της Επανάστασης. Πρόσθεσε ότι ο ιμπεριαλισμός όχι μόνο απέτυχε να ανατρέψει το σοσιαλιστικό σύστημα στην Κούβα αλλά και το ενδυνάμωσε, προσθέτοντας ότι το καθεστώς έχει γερές ρίζες στη συνείδηση του λαού.Αναφέρθηκε ακόμη στη ζοφερή κατάσταση που υπάρχει στις φτωχότερες χώρες του καπιταλιστικού κόσμου αλλά και στα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι καθημερινά πληροφορείται και ο ίδιος ότι μία νέα εστία αντίστασης δημιουργούν οι εργαζόμενοι για να αντιπαλέψουν την πολιτική του ιμπεριαλισμού. Μάλιστα τόνισε ότι για τον κουβανέζικο λαό είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο αγώνας αυτός των εργαζομένων σ' όλο τον κόσμο γιατί, "δείχνει ότι έχουμε δίκιο κι αυτό μας ενδυναμώνει να συνεχίσουμε". Αναφερόμενος στις τεράστιες επιτυχίες που σημειώνουν οι Κουβανοί αθλητές επισήμανε πως "στην Κούβα ο αθλητισμός προωθείται πάνω στη βάση αξιών κι όχι πάνω στη βάση της εμπορευματοποίησης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αθλητές έχουν διαπαιδαγωγηθεί με τα ιδανικά της Επανάστασης", υπογράμμισε.

  • Στον εκλεκτό φιλοξενούμενο η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ απένειμε τιμητική πλακέτα με παράσταση από τα γεγονότα του Μάη του '36.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ