Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να προστατευτούν οι δασικές εκτάσεις

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Εφραιμίδης ζητά από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης να λάβει μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος από τον αποχαρακτηρισμό και την αλλαγή χρήσεως δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα.

Στην Ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι "η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προωθεί τον αποχαρακτηρισμό 52 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικής έκτασης και απόδοση σε ιδιώτες δημοσίων εκτάσεων, με στόχο την αλλαγή χρήσης του και την οικοδόμησή τους. Μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής, 22.000 στρέμματα θα οικοδομηθούν επιβαρύνοντας σημαντικά το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της περιοχής Αθηνών, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την κρίση ως αντισυνταγματικού προηγούμενου νόμου με το ίδιο περιεχόμενο".

Καταλήγοντας ο Β. Εφραιμίδης, ρωτά την Επιτροπή της ΕΕ αν παρόμοιες ενέργειες αντιβαίνουν την κοινοτική νομοθεσία, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνη της προστασίας του περιβάλλοντος και αν σκοπεύει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη της δημιουργίας δασικού κτηματολογίου και του γενικότερου σχεδιασμού χρήσεων γης στην Ελλάδα, τον εκσυγχρονισμό της δασικής νομοθεσίας και την ύπαρξη δασικού καταστατικού χάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ