Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΗ
Υπάλληλος της ΕΥΠ ανάμεσα στους "υπερπατριώτες"

Και υπάλληλος της ΕΥΠ πρωτοστάτησε στις προκλητικές ενέργειες των "υπερπατριωτών", ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης του Μάρτη στην Κέρκυρα. Πρόκειται για τον ραδιοτηλεγραφητή Σπύρο Σαγιαδινό, ο οποίος προσελήφθη περίπου πριν από οκτώ μήνες, επί Λ. Βασιλικόπουλου. Ο νεοπροσληφθείς υπάλληλος τοποθετήθηκε από την αρχή στο "κλιμάκιο" της Κέρκυρας για να προσφέρει τις "υπηρεσίες" του στην ευαίσθητη περιοχή των συνόρων... Οταν έγινε γνωστό ότι αναμείχθηκε στις δραστηριότητας του σωματείου, με την επωνυμία "Κλιμάκιο επιλέκτων καταδρομέων", ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Χ. Σταυρακάκης, διέταξε να γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Ο ίδιος πάντως χτες εμφανίστηκε και πάλι προκλητικός, ασκώντας κριτική σε όσους καταδίκασαν την προσπάθεια των "ομοϊδεατών" του να κάνουν επίδειξη δύναμης στο χώρο της παρέλασης. Η εμπλοκή του πάντως στην όλη υπόθεση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τα κυκλώματα της ΕΥΠ και τη δράση τους στη μεθόριο.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας φαίνεται να γνώριζε από παλιά τη δράση των "καταδρομέων" καθώς είχαν επιχειρήσει και στις 28 Οκτώβρη του 1996 να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τότε είχε σχηματιστεί δικογραφία για αντιποίηση στολής, ενώ είχε ενημερωθεί και το ΓΕΣ. Οι αστυνομικές αρχές δεν έκαναν καμιά άλλη ενέργεια για τη διάλυση της "ομάδας", η οποία προφανώς έχει ευρύτερα ερείσματα και δεν αντλεί τη "δύναμή" της μόνο από το γεγονός ότι το σωματείο είναι νόμιμα αναγνωρισμένο.

Αμέσως μετά τα επεισόδια ξετυλίχτηκε μια έντονη προσπάθεια από ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να δικαιολογηθεί η παρουσία των "καταδρομέων" στην παρέλαση. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ήταν ο δήμαρχος του μικρού Δήμου Αχιλλείων, Στ. Πουλημένος, ο οποίος είναι στέλεχος της ΝΔ.

Μετά την αποκάλυψη από τη ΝΕ του ΚΚΕ ότι η δράση του "κλιμακίου" δεν είναι τόσο αθώα όπως παρουσιάζεται και ότι αυτοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες της Αστυνομίας και του Λιμενικού (καταδίωξη των φυλακισμένων πέρσι και λαθρεμπορικών σκαφών στα στενά Κέρκυρας - Αλβανίας) η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας δηλώνει ότι δεν τους είχε καλέσει.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι η ηγετική ομάδα του κλιμακίου αποτελείται από υποψήφιους βουλευτές της ΕΠΕΝ και της "Χρυσής Αυγής", ενώ κάποια μέλη της διατηρούν και σκοπευτήριο, όπου προφανώς εκπαιδεύονται σε πολεμικά όπλα...

Μεταξύ των συλληφθέντων από την Αστυνομία είναι και ένας 16χρονος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κύρια δράση της ηγετικής φασιστικής ομάδας κατευθύνεται στην προσέλκυση νέων.

Πάντως, στη μεγάλη μερίδα του κερκυραϊκού λαού επικρατεί αγανάκτηση για τη στάση ανοχής του νομάρχη, Α. Παγκράτη, ο οποίος αν και γνώριζε πολλά στοιχεία από τη δράση τους και προπάντων είχε ενημερωθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και το ΓΕΣ ότι το συγκεκριμένο σωματείο δεν μπορεί να φέρει στρατιωτικές στολές και να συμμετάσχει σε παρελάσεις, τους έστειλε έγγραφο με το οποίο τους ενημέρωνε ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν γιατί... θα καθυστερήσει η παρέλαση. Αποδεικνύοντας έτσι ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα φραγμό ούτε στη συνδιαλλαγή τους με χουντικά και φασιστικά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ