Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ολοι γύρω από την Κεντροαριστερά

Συμπληρώθηκε χτες δημόσια το "παζλ" των απόψεων που θα απασχολήσουν την ΚΠΕ του ΣΥΝ, που συνεδριάζει αύριο με κεντρικό - και ουσιαστικά μόνο σημαντικό - θέμα τις εξελίξεις του διαλόγου για την Κεντροαριστερά. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ που συγκροτούν την τάση "Αριστερό Ρεύμα", τάσσονται κατά της κεντροαριστερής σεναριολογίας, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για ηγεμονισμό, χωρίς πάντως να αρνούνται συνολικά τη λογική του διαλόγου.

Με τη χτεσινή αυτή παρέμβαση, ουσιαστικά κατατέθηκε δημόσια μια ακόμα πλατφόρμα για το όλο θέμα, που όπως αναμένεται θα οδηγήσει μετά την ΚΠΕ, μέσω μίας "ενωτικής" πιθανότατα ομιλίας του προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου, στις γνωστές διακηρύξεις του κόμματος περί "προγραμματικής αντιπολίτευσης" και στην επιβεβαίωση της μέχρι τώρα πρακτικής του, ιδιαίτερα όσον αφορά την κριτική στάση στους κοινωνικούς αγώνες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Α. Αλαβάνος, Ν. Βούτσης, Γ. Δραγασάκης, Π. Λαφαζάνης, Σ. Λεουτσάκος, Α. Φιλίνη, Α. Φλαμπουράρης και Ν. Χουντής, σημειώνουν ότι τα "κεντροαριστερά σενάρια" υποβαθμίζουν τη "σύγχρονη ριζοσπαστική Αριστερά σε εταίρο ή συνιστώσα ενός κυβερνητικού, ευρύτερου κεντροαριστερού αστερισμού", κάνοντας παράλληλα λόγο για κινδύνους διεμβολισμού του ΣΥΝ από το ΠΑΣΟΚ, που όπως επισημαίνουν, θέλει να "εξισορροπήσει" την πολιτική του με αυτές τις κινήσεις, στηρίζοντας το δικομματικό σύστημα Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς. Πάντως, επισημαίνουν ότι ο ΣΥΝ πρέπει να είναι ανοιχτός στο διάλογο με τις δυνάμεις που στοχεύουν "σε μια διαφορετική έναντι της σημερινής πορεία ουσιαστικής Ευρωπαϊκής Ενοποίησης με κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο".

Τέλος, να σημειώσουμε ότι χτες γραμματέας της ΝΕ Β' Αθήνας του ΣΥΝ εκλέχτηκε ο Θ. Μαργαρίτης, με 17 ψήφους έναντι 9 ψήφων της Σ. Παπαδόγιαννη που υποστήριξε η τάση "Αριστερό Ρεύμα".

  • Στο μεταξύ χθες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών διενεργήθηκε η πρώτη κατά σειρά δημόσια εκδήλωση για την Αριστερά, από το Ινστιτούτο Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου", σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚ, με θέμα τις "Ιστορικές καταβολές της Αριστεράς" και εισηγήσεις πανεπιστημιακών. Παρόντες ήταν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Γ. Σκανδαλίδης, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Γ. Σουλαδάκης και ο Γ. Κατσιμπάρδης. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ο βουλευτής του Συνασπισμού Σωτήρης Δανέλλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ