Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη του επίτιμου στον νέο πρόεδρο

Την υποστήριξη και του Κ. Μητσοτάκη εξασφάλισε χτες ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του, συνεχίζοντας έτσι τις επαφές που ξεκίνησε με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Γ. Σουφλιά και με τον Δ. Αβραμόπουλο, ολοκληρώνοντας έτσι τις επαφές, οπότε από την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις του για τη συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας.

Ο Κ. Μητσοτάκης - που προσυνεδριακά είχε δηλώσει ότι ενδεχόμενη εκλογή του Κ. Καραμανλή θα ήταν "αυτοκτονία για την παράταξη" - δήλωσε χτες το απόγευμα, μετά τη συνάντηση με το νέο πρόεδρο, ότι "θα βοηθήσω, όπως έκανα πάντοτε, με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη στην οποία ανήκω και τον νέο της αρχηγό". Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής είπε ότι ζήτησε από τον επίτιμο πρόεδρο να συμβάλει στην προσπάθεια για την "αναγέννηση της ΝΔ" και αυτός τον διαβεβαίωσε ότι "θα βοηθήσει στην προσπάθεια που ξεκινάμε".

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Γ. Ράλλη, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε στήριξη, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν επιστρέφει στην ενεργό πολιτική, ούτε τον ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ συνάντηση είχε και με τον πρόεδρο της Βουλής.

Η στήριξη του Κ. Μητσοτάκη στον νέο πρόεδρο είχε εκφραστεί και με διαρροή συνομιλίας του με τον διευθυντή του "Αδέσμευτου Τύπου", σύμφωνα με την οποία ο επίτιμος δήλωνε ότι με την εκλογή του Κ. Καραμανλή "κάτι πολύ καλό θα γίνει επιτέλους στο κόμμα". Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του "Μητσοτακικού" βουλευτή Ν. Κάκαλου, ο οποίος έκανε λόγο για απομυθοποίηση πολλών πραγμάτων. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο "Φλας" τόνισε: "Δεν κατανοώ τη σημερινή διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη με τον Δ. Ρίζο. Την περασμένη βδομάδα να είναι νέος και ανίκανος και άπειρος για αυτά τα πράγματα και ξαφνικά να γίνεται αυτό μέσα σε τέσσερις μέρες. Είμαι προβληματισμένος γιατί υπάρχει και ένας κόσμος που μας πίστεψε και μας πιστεύει ακόμα, μήπως τον πήραμε στον λαιμό μας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ