Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Συντηρείτε την απαράδεκτη κατάσταση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζή, κατά τη συζήτηση χτες στη Βουλή σχετικής πρότασης νόμου της ΝΔ

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που παρουσιάζουν τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής, μιλώντας χτες στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικής πρότασης νόμου της ΝΔ. Ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε ότι παρά τις όποιες σωστές επισημάνσεις γίνονται στην πρόταση νόμου για την κατάσταση που υπάρχει, εντούτοις δε θίγεται η κύρια - βασική αιτία που δημιουργεί και τρέφει το φαινόμενο. Αναφερόμενος σ' αυτή την αιτία σημείωσε πως εντοπίζεται στην πολιτική που ακολούθησαν στο θέμα οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Ακόμη, σε ό,τι αφορά τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θύμισε ότι τα δύο αυτά κόμματα ψήφισαν το νόμο Βενιζέλου "που όχι μόνο βάζει πλάτη στους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ, αλλά τους εξασφαλίζει και νέα προνόμια καθιστώντας τους κράτος εν κράτει".

Απαντώντας στον ισχυρισμό της ΝΔ ότι ο ρόλος των καναλιών όπως τον βιώνουμε είναι ελληνικό φαινόμενο ο Αχ. Κανταρτζής είπε πως το φαινόμενο αφορά ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο αφού - πέραν των άλλων - τα ΜΜΕ για τα οποία γίνεται λόγος χρησιμοποιούνται για την αποχαύνωση των μαζών, για τη χειραγώγησή τους, για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.

Σχετικά με την πρόταση νόμου της ΝΔ ο κομμουνιστής βουλευτής σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει, αφού η κατεύθυνσή της κινείται στη συντήρηση του ισχύοντος καθεστώτος. Στη συνέχεια ο ομιλητής άσκησε κριτική στην πρόταση νόμου σημείο προς σημείο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι με την πρόταση νόμου δίνεται η δυνατότητα σε ξένους επιχειρηματίες να παίρνουν το 25% σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις γεγονός που επιδεινώνει την υπάρχουσα κατάσταση. Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία μιας εθνικής επιτροπής ραδιοτηλεόρασης που θα είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή, εκτός ελέγχου, έξω από την κοινωνία και εξοπλισμένη με υπερεξουσίες.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η πρόταση νόμου υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ