Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "κλίμα" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Θα είμαστε οι τελευταίοι, που θα λέγαμε "όχι" στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή θα κρατάγαμε επιφυλάξεις και αποστάσεις από μια τέτοια θετική προοπτική, προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Το ΚΚΕ έμπρακτα και σε δύσκολους καιρούς, κόντρα στο ρεύμα, έχει αγωνιστεί για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών. Ομως, οι τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται από τις δύο πλευρές του Αιγαίου δε δείχνουν ότι κινούμαστε σ' αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό είναι μια τεχνητή βελτίωση στο κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα επιτρέψει την υλοποίηση των αμερικανόπνευστων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για τη διευθέτηση των "διαφορών" μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται με συγκρατημένη ικανοποίηση τα βήματα που κάνει η Τουρκία και τη "μετακίνηση από παλαιότερες θέσεις", όταν την ίδια στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σχέδια για τη διχοτόμηση του Αιγαίου και την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου, με άμεση καθοδήγηση των ΗΠΑ. Επιπλέον, από την πλευρά της Τουρκίας, δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση περί σεβασμού των συνόρων και των διεθνών συμφωνιών και συνθηκών.

Αρα, η βελτίωση του κλίματος που καλλιεργείται είναι "εκ του πονηρού" και καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά συμφέροντα μεταξύ των δύο λαών και την ειρήνη στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ