Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κεντροαριστερές φουφούδες

"Οι 8 θάνατοι νέων από ναρκωτικά, αλλά και οι καταγγελίες υπευθύνων από θεραπευτικές κοινότητες ότι οι προϋπολογισμοί δε φτάνουν, με άμεσο κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα τα ελάχιστα προγράμματα αποτοξίνωσης, φανερώνουν το μέγεθος της αποτυχίας της αντιναρκωτικής πολιτικής, αλλά και την αναποτελεσματικότητά της".

Τα παραπάνω είναι η αρχή χτεσινής ανακοίνωσης της Ενωσης Αριστερών Νέων (της νεολαίας του Συνασπισμού). Κι εκεί που περιμένεις το επόμενο επίπεδο αριστερής κριτικής, πέφτεις στις πιο "συντηρητικές και κατεστημένες λογικές" που έχουν - δήθεν - τόλμη και αποφασιστικότητα. Και ιδού τα χαρακτηριστικά αυτής της τόλμης και αποφασιστικότητας: "Διαχωρισμό των ουσιών. Αποποινικοποίηση. Διαφορετική νομική αντιμετώπιση των χρηστών, για την επανένταξή τους στην κοινωνία (σσ ποιος λέει όχι σ' αυτό, αλλά δε γίνεται). Εξάπλωση σ' όλους τους νομούς των προγραμμάτων υποκατάστατων με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για μια σύγχρονη και εναλλακτική καμπάνια ενημέρωσης των νέων".

Τι μπορεί να πει κανείς για μια τέτοια ανακοίνωση, που εκδίδεται παραμονή της ανακοίνωσης απ' την κυβέρνηση των μέτρων για τα ναρκωτικά; Τι να πει κανείς όταν οι θέσεις αυτές απέχουν παρασάγγας απ' τις θέσεις των θεραπευτικών κοινοτήτων που ζητούν ένα δισεκατομμύριο δραχμές να αναπτύξουν έξι νέα προγράμματα και η κυβέρνηση τους το αρνείται;

Κι όμως, η Νεολαία του ΣΥΝ έρχεται να υπερθεματίσει υπέρ των προγραμμάτων υποκατάστασης!

"Κεντροαριστερές φουφούδες" δηλαδή αποδεικνύονται οι "αριστεροί νέοι" του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ