Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ ΝΟΜΙΚΗΣ
Με αισιοδοξία στην κάλπη

Ιδιαίτερα αισιόδοξοι φαίνονταν χτες, μια μέρα πριν τις εκλογές, οι εκπρόσωποι των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στη Νομική, καθώς, κρίνοντας από τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια, αλλά και την ευρεία αποδοχή που συναντούν οι θέσεις των ΠΚΣ μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα, εκτιμούν ότι η παράταξη φέτος θα ανέβει σε ψήφους και ποσοστά.

Η Βαγ. Παπάζογλου,φοιτήτρια στο πρώτο έτος στο Οικονομικό της Νομικής, με το κόκκινο γαρίφαλο, το σηματάκι των ΠΚΣ κολλημένο στην μπλούζα, κάθεται μαζί με δύο συμφοιτήτριες και συζητά. "Θέλω να είμαι αισιόδοξη, γιατί φέτος θα πάρουμε κάτι παραπάνω, λέει στο "Ρ". Προηγήθηκε πολλή δουλειά, πολλή προετοιμασία όλον τον προηγούμενο χρόνο. Ημασταν κοντά στους φοιτητές, ενημερώναμε και αναδεικνύαμε τα μεγάλα θέματα όπως τις κινητοποιήσεις των αγροτών, των καθηγητών, τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας. Ο φοιτητής το αναγνωρίζει αυτό και μια άνοδος των ΠΚΣ θα έρθει σαν αναγνώριση όλης αυτής της δράσης. Στόχος μας είναι η ΠΚΣ να δυναμώσει, να βγάλει τους φοιτητές στο δρόμο με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να τους συνειδητοποιήσει".

Η Β. Παναγή,πρωτοετής κι αυτή, σημειώνει το γεγονός ότι πολλοί πρωτοετείς έχουν ενισχύσει το ψηφοδέλτιο των ΠΚΣ, παρόλο που, όπως τονίζει, πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές. "Εμείς πάντως προσπαθούμε", δηλώνει.

"Είμαι αισιόδοξη", λέει στο "Ρ" η Γιάννα Στρεβίνα,μέλος των ΠΚΣ του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής. Η αισιοδοξία της Γιάννας πηγάζει από την αποδοχή που φαίνεται να έχουν οι θέσεις των ΠΚΣ στις εξορμήσεις, στα αμφιθέατρα, στις συζητήσεις με τους φοιτητές. "Δε λέμε ότι δε συναντήσαμε και δυσκολίες: Πολλοί φοιτητές αδιαφορούν, δε θέλουν να ακούσουν για παρατάξεις και εκλογές, ξέρουμε όμως καλά ότι πρόκειται για μια αντίληψη που χρόνια τώρα κάποιοι τους καλλιέργησαν. Συναντήσαμε πάντως ευρύτερη αποδοχή στα ζητήματα που ανοίξαμε. Οι φοιτητές από μόνοι τους απευθύνονται στις ΠΚΣ για τα ζητήματα που τους απασχολούν, από την καθαριότητα και το κτιριακό ως το ΕΠΕΑΕΚ, γιατί βλέπουν στις ΠΚΣ τη δύναμη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τη σχολή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ