Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ο λόγος στις συνελεύσεις των εργαζομένων

Εντονη κριτική στο νομοσχέδιο Υγείας - σε αντίθεση με τη θέση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) - έγινε χτες σε σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων που οργάνωσε η Ομοσπονδία.

Η Μ. Κεφαλληνού,από τη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υγειονομικών", κάλεσε τα σωματεία να γίνουν φρουροί της δημόσιας, δωρεάν υγείας. "Το νομοσχέδιο πρέπει να καταδικαστεί, καθώς οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση τα δημόσια νοσοκομεία, στη διάλυση τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ εισάγει ελαστικές εργασιακές σχέσεις", τόνισε.

Ο Σπ. Παπακωνσταντίνου,από το ΔΣ του σωματείου στο "Αμαλία Φλέμινγκ", επισήμανε ότι πρέπει να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο και όχι να γίνει συζήτηση σε επιμέρους διατάξεις του. "Με το νομοσχέδιο η υγεία ιδιωτικοποιείται, εμπορευματοποιείται, εισάγεται η ανταποδοτικότητα στα νοσοκομεία, που σημαίνει πλήρωσε για τις υπηρεσίες υγείας", σημείωσε. Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία και ο προσανατολισμός τους να είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Γ. Χρονάκης,εκπρόσωπος στη διοίκηση του παιδοψυχιατρικού νοσοκομείου, κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν το νομοσχέδιο στο σύνολό του.

Στη συνέχεια, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Πασχαλίδη.Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και οι όποιες αλλαγές μπορούν να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λ. Μεθωνιού,με δήλωσή της στο "Ρ", καλεί τα σωματεία "να αντιδράσουν στο ξεπούλημα της δημόσιας υγείας που επιχειρεί η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ