Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνος ο δρόμος της υποτέλειας

Ετσι εξηγείται η έντονη κινητικότητα, που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Οι ΗΠΑ "λίαν συντόμως", σύμφωνα με τον υφυπουργό Αμυνας Οστερχάλερ, θα παρουσιάσουν σχέδιο λύσης και μάλιστα πακέτο για Αιγαίο - Κύπρο. Προφανώς, γνωρίζουν πολύ καλά οι υπερατλαντικοί προστάτες, όχι απλά τις προθέσεις των κυβερνήσεων σε Αθήνα - Αγκυρα, αλλά έχουν αποσπάσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις - το είπε με σαφήνεια ο αξιωματούχος του Πενταγώνου - στη βάση των δικών τους προτάσεων, οι οποίες, όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, στρέφονται κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, ιδιαίτερα γύρω από το θέμα του Αιγαίου, το οποίο θέλουν χωρισμένη θάλασσα, υπό τη δική τους συγκυριαρχία. Ανάλογες είναι και οι θέσεις τους για το Κυπριακό.

Παρ' όλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες εκλιπαρούσε να εκδηλωθεί η πρωτοβουλία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι αυτά τα "δύο διαφορετικά θέματα μπορεί να αντιμετωπιστούν με πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αναληφθούν και θα αφορούν και τα δύο αυτά θέματα".

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο, ο οποίος τίποτα θετικό δεν προοιωνίζεται για την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ακόμα χειρότερα, βαδίζει σ' αυτόν το δρόμο με βασικό γνώμονα τις επιθυμίες των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ