Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες

Τα λεφτά από τα αναδρομικά των βουλευτών το Κόμμα θα τα διαθέσει στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα και στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά

Αναφερόμενη ιδιαίτερα στις εργαζόμενες γυναίκες της μονάδας, η Αλ. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν τα γενικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και ιδιαίτερη προστασία, διότι αν τα προβλήματα είναι οξυμένα, για τις γυναίκες είναι διπλά και τριπλά. Το ΚΚΕ θεωρεί σωστό και αναγκαίο η γυναίκα να παίρνει σύνταξη στα 55. Εάν οι εργαζόμενοι δεν ξεσηκωθούν και δεν αντιδράσουν, σε λίγα χρόνια θα ζούμε μια μεγάλη τραγωδία, που πολλές πλευρές της μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά των βουλευτών και τι σκοπεύει να κάνει το ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ είναι κατά του να δίνονται αυξήσεις στους βουλευτές και την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός να καταδικάζεται σε μόνιμη λιτότητα. Είπε συγκεκριμένα: "Είναι αίσχος και ντροπή η απόφαση για αυξήσεις των βουλευτών και για τα αναδρομικά. Βεβαίως ορισμένοι οι οποίοι ανατριχιάζουν με τα αναδρομικά των βουλευτών, την ίδια ώρα δεν ανατριχιάζουν για τα υπερκέρδη του Λάτση, του Βαρδινογιάννη κλπ. Εμείς ανατριχιάζουμε για όλα. Και για τους βουλευτές και γι' αυτούς που τους χαρίζουν δισεκατομμύρια. Εμείς τα λεφτά αυτά - εάν τα δώσουν - είναι γνωστό ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν τα παίρνουν, όμως δε θα τα αφήσουμε να τα διαχειρίζονται τα δημόσια ταμεία. Θα τα πάρει το Κόμμα και θα τα διαθέσει στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα, για την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, θα κάνουμε υλικά, περιοδείες. Θα μοιραστούν στους εργαζόμενους με τη μορφή της πολιτικής ενημέρωσης μέχρι τελευταίας δραχμής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ