Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κόλπα του Μέιτζορ

Εκλογές γίνονται σε μια βδομάδα περίπου - ανήμερα της Πρωτομαγιάς - στη Μεγάλη Βρετανία και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Μέιτζορ, έσπευσε προχτές να δώσει συνέντευξη Τύπου, για να προβάλει τη νέα μείωση της ανεργίας, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες στατιστικές. "Η ανεργία σ' αυτή τη χώρα πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς, άγνωστους σε οποιαδήποτε άλλη χώρα - μέλος της ΕΕ", δήλωσε περιχαρής ο Βρετανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως το Μάρτη η ανεργία έπεσε στο 6,1% ή στα 1,7 εκατομμύρια άτομα, ενώ το 1992 οι άνεργοι ξεπερνούσαν τα 3 εκατομμύρια.

Αυτό, όμως, που "ξέχασε" να πει ο Τζ. Μέιτζορ είναι πως έχουν αλλάξει τα κριτήρια και ο τρόπος καταγραφής των ανέργων. Βέβαια, ούτε ο τρόπος μέτρησης του 1992 τους κατέγραφε όλους, ο σημερινός, όμως, μόνο με... σουρωτήρι μπορεί να παρομοιασθεί. Αρκεί να δουλεύεις μια - δυο μέρες το μήνα ή δύο ώρες μέρα παρά μέρα, για να συγκαταλέγεσαι στους ευτυχείς, που βρίσκονται εντός της παραγωγικής διαδικασίας... Κι ας μην εξασφαλίζεις ούτε το νοίκι του σπιτιού σου... Σύμφωνα, πάντως, με τη βρετανική εφημερίδα "Ντέιλι Μίρορ", οι άνεργοι στη γηραιά Αλβιόνα ανέρχονται σήμερα στα 4 - 5 εκατομμύρια άτομα.

Κάτι τέτοια θα μας λένε και οι δικοί μας κυβερνώντες, όταν και εάν προχωρήσει η "ελαστικοποίηση" των εργασιακών σχέσεων και οι υπόλοιπες... ιδέες του περιβόητου "κοινωνικού διαλόγου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ