Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο μεγάλος τελικός

Καλησπέρα σας. Κατάμεστο σήμερα, κυρίες και κύριοι, το Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας, καθώς ο μεγάλος τελικός για το "Κύπελλο Κοινωνικού Διαλόγου" θα αρχίσει σε λίγα λεπτά. Πλήθος κόσμου στις εξέδρες. Διακρίνονται οι συνταξιούχοι που αναμένεται να παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον την εξέλιξη του σημερινού παιχνιδιού, καθώς η έκβασή του αναμένεται να κρίνει το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. Επίσης, οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μικρότερη η πυκνότητα στις εξέδρες που διατέθηκαν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στους συνδέσμους φιλάθλων. Στα δύο πέταλα του γηπέδου, οι εξέδρες των φανατικών --ανέργων που δεν υποστηρίζουν καμία από τις ομάδες, αλλά δηλώνουν αγανακτισμένοι κι έτοιμοι για φασαρίες. Βλέπετε, παντού τις αστυνομικές δυνάμεις, περισσότεροι από 15 χιλιάδες αστυνομικοί έχουν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στην εξέδρα των επισήμων, διακρίνουμε το βαρύτιμο τρόπαιο, δίπλα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, που έχει έρθει ειδικά από τις Βρυξέλλες για να απονείμει το έπαθλο!

Κ}αι να! Ο διαιτητής του αγώνα Κ. Σημίτης και οι δύο επόπτες γραμμών, Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Παπαϊωάννου, μπαίνουν στο γήπεδο. Ακολουθούν οι ομάδες. Με τις γαλάζιες εμφανίσεις οι "Δυνάμεις της Αγοράς", και με τις πολύχρωμες φανέλες οι "Εταίροι της Εργασίας". Το πλήθος τους υποδέχεται μάλλον παγερά, όμως οι παίκτες των δύο ομάδων χαιρετούν το κόσμο. Ο διαιτητής σφυρίζει για να γίνει η σέντρα. Την πρώτη πάσα θα αλλάξουν οι "Δυνάμεις της Αγοράς", αφού η κλήρωση έχει γίνει ήδη στα αποδυτήρια. Η μπάλα στο Νο 10, τον επιτελικό μέσο Κώστα Καραμανλή, νέο ελπιδοφόρο απόκτημα των "Δυνάμεων της Αγοράς", που κατεβαίνει προς το κέντρο με μεγάλη ταχύτητα και ντρίπλες. Καραμανλής... Καραμανλής, φτάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή, πάσα δεξιά στον Κοπελούζο που κινείται παράλληλα. Γίνεται το "ένα - δύο". Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί των "Εταίρων της Εργασίας", Α. Τσοχατζόπουλος και Γ. Αρσένης (πήραν πέρσι μεταγραφή από το "Κοινωνικό ΠΑΣΟΚ") αδρανούν επιδεικτικά! Κοπελούζος... σουτάρει και ΓΚΟΛ, που κατακυρώνει πανευτυχής ο διαιτητής του αγώνα! Ναι, κυρίες και κύριοι, στο πρώτο μόλις λεπτό σημειώνεται το 1 - 0!

Το παιγνίδι συνεχίζεται. Σέντρα για τους "Εταίρους της Εργασίας". Η μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, όπου αγωνίζονται 4 συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Η μπάλα, έξω αριστερά, στον Κωνσταντόπουλο, το εξτρέμ που αγωνιζόταν μέχρι πρόσφατα στον "Συνασπισμό". Κωνσταντόπουλος... τρέχει... κάνει μια πάσα που καταλήγει όμως στον... Βαρδινογιάννη της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος ανοίγει την μπάλα μακριά, πάλι για τον Κοπελούζο. Στην επίθεση οι "Δυνάμεις της Αγοράς" ξανά. Μακρινό σουτ του Κοπελούζου από το ύψος του κέντρου. Η μπάλα κατευθύνεται προς το τέρμα σε... κενή εστία! Μα πού είναι ο τερματοφύλακας και υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας; Α! να, βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου, έχει πιάσει ψιλή κουβέντα με τους συνδικαλιστές! Η μπάλα, κυρίες και κύριοι, πλησιάζει το τέρμα και... δοκάρι. Ομως ο... διαιτητής - αν είναι δυνατόν κυρίες και κύριοι! - ο διαιτητής Κώστας Σημίτης πλησιάζει και βάζει την μπάλα στα δίκτυα, σφυρίζοντας ταυτόχρονα το δεύτερο γκολ υπέρ των "Δυνάμεων της Αγοράς"! Είμαστε μόλις στο τρίτο λεπτό και το σκορ είναι 2 - 0!

Ομως, κυρίες και κύριοι, το παιγνίδι διακόπτεται! Κάτι γίνεται στις εξέδρες. Το πλήθος έχει σπάσει τα κιγκλιδώματα φωνάζοντας "πουλημένοι" και μπαίνει στο γήπεδο! Γίνονται συγκρούσεις με την αστυνομία! Οχ! οχ! μια ομάδα αφηνιασμένων ανέργων έρχεται προς το μέρος μας, εδώ δηλαδή που γίνεται η μετάδοση! Κυρίες και κύριοι, είναι (ιδίως για μας) η κατάλληλη στιγμή για ένα διαφημιστικό διάλειμμα...

Γεράσιμος ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ