Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οργανώνουν προκλητική προπαγανδιστική φιέστα

Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής σε προπαγανδιστικό της όργανο

Προκλητική φιέστα προπαγάνδισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης των πολυεθνικών και του Μάαστριχτ οργανώνει η κυβέρνηση, μέσω της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας, το πρώτο δεκαήμερο του Μάη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Σαντέρ. Ταυτόχρονα, μετατρέπει την προαναφερόμενη Επιτροπή της Βουλής από χώρο διαλόγου και αντιπαράθεσης θέσεων και ιδεών σε μοχλό προώθησης της πολιτικής και της προπαγάνδας της.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα κάνει η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή την επίσκεψη Σαντέρ και το οποίο έδωσε στα μέλη της ο πρόεδρός της - και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Λ. Αποστολίδης, χωρίς μάλιστα να γίνει καμιά συζήτηση μέχρι στιγμής και χωρίς καν να ληφθεί έστω και τυπικά απόφαση, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα, πέραν των δεξιώσεων και άλλων συναφών, προβλέπεται δημόσια ακρόαση της επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν: Οι κοινωνικοί εταίροι (όπως αποκαλούνται στο πρόγραμμα του Λ. Αποστολίδη) ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ενωση Βιοτεχνών, Ενωση Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΕΣΗΕΑ, Ενωση Εκδοτών, ερευνητικά ινστιτούτα. Ακόμη βουλευτές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, ευρωβουλευτές, πρώην ευρωβουλευτές, πρεσβευτές των χωρών της ΕΕ, ο πρώην επίτροπος, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επιστήμονες και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με ευρωπαϊκά θέματα. Κι αφού μαζευτούν όλοι αυτοί ως ...σύμβολο της κοινωνικής συναίνεσης, του διαβόητου κοινωνικού διαλόγου και της ...κοινής μας ευρωπαϊκής μοίρας - για την αξία των οποίων τόσο κοπιάζει να μας πείσει η κυβέρνηση Σημίτη - θα ακολουθήσει ο διάλογος - μονόλογος.

Η διαδικασία που προτείνει ο Λ. Αποστολίδης προβλέπει: Την έναρξη με χαιρετισμό θα κάνει ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ). Επίσης θα μιλήσουν ο Λ. Αποστολίδης, ο Χρ. Παπουτσής, η Β. Παπανδρέου, η Μ. Περάκη (όλοι ΠΑΣΟΚ), ο Γ. Αναστασόπουλος, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΝΔ - δηλαδή το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ στα θέματα της ΕΕ), οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (πλειοψηφούν, όπως είναι γνωστόν, οι ευρωλάγνοι). Τέλος, θα δοθεί και δικαίωμα πεντάλεπτης τοποθέτησης στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (όχι παραπάνω, γιατί μπορεί να εμφανιστεί κανένας και χαλάσει τη σούπα της κοινωνικής συναίνεσης).

Τέλος, στην Παλαιά Βουλή προβλέπεται εκδήλωση, όπου θα μιλήσει ο Ζακ Σαντέρ και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Αν τώρα σ' αυτό το πρόγραμμα θελήσει κανείς να μετρήσει την εκπροσώπηση της αντίθετης - με την κυβερνητική -άποψης θα καταλήξει αβίαστα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για κόκκο της άμμου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής ξεσκέπασε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και κατήγγειλε το γεγονός της οργάνωσης αυτής της προκλητικής φιέστας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μετατρέπει μια κοινοβουλευτική επιτροπή σε όργανο κυβερνητικής και κοινοτικής προπαγάνδας, καταρρακώνοντας κάθε έννοια στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ