Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαλτέζικα...

ΤΕΡΜΑ το "Γεώργιος Παπανδρέου" πλέον, για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Από εδώ και πέρα όλοι θα τον φωνάζουμε... "Το Γεράκι της Μάλτας".

***

Τώρα τι έγινε εκεί πέρα, όποιος το βρει, να μας τηλεγραφήσει. Κάτι κείμενα εργασίας πάνε κι έρχονται, κάτι επαφές, κάτι ψιλοδεσμεύσεις. Θα μάθουμε αργότερα (κι ως συνήθως αργά).

***

Τα όσα έγιναν χαρακτηρίζονται από τέτοια διαφάνεια που... τύφλα να 'χουν τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. (Βέβαια εκεί ξέρουμε, κάποιοι χαρίζουν λεφτά. Στη διπλωματία τι χαρίζουν; ).

***

Μια φορά επειδή κάπου τελικά και κάποτε θα καταλήξει αυτή η ιστορία, είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε ποιος από τους υπουργούς που εμπλέκονται θα την πληρώσει. Υπάρχει κανένας εθελοντής μήπως;

***

ΜΕΓΑΛΗ προσφορά στην ελληνική λογοτεχνία, το έργο του Γ. Λιάνη, για τον Παπανδρέου. Αναφέρεται ειδικά στην Δήμητρα Λιάνη και λέει ότι ήταν ικανή να βγάλει τα μάτια των εχθρών της. Βέβαια το μόνο που... βγάζει μάτι στην όλη υπόθεση, είναι η κωμωδία που παίζεται.

****

Ετσι για να ξέρετε, ονομάζεται "Ο Τελευταίος Αρχηγός", όμως δικαιούμαστε να εκφράζουμε το φόβο ότι δε θα είναι και το... τελευταίο δείγμα γραφής που θα απασχολήσει την επικαιρότητα προερχόμενο από τους... "μεταπαπανδρεϊκούς" κύκλους.

***

Δε σας έχουν κουράσει αρκετά, τελευταία, όλοι αυτοί; Οχι τίποτε άλλο μα συνεχίζονται και τα σχετικά με τη βίλα...

***

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ τους, φτιάχνουν εκεί στην Αλβανία, οι ελληνικές εκστρατευτικές δυνάμεις. Δεν είδαμε πάντως - ούτε στο ιταλικό στρατόπεδο ούτε σε κανένα άλλο - να προσέρχονται κατά χιλιάδες οι Αλβανοί, να ευχαριστήσουν τους... ελευθερωτές τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε οι κυβερνώντες.

***

Τόσες κάμερες και τηλεοπτικά κανάλια είναι εκεί, δεν μπορούν τουλάχιστον να ετοιμάσουν μια μίνι παράσταση μήπως και μας πείσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ