Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση, η ενίσχυση των ΠΚΣ

Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα απαντήσουν στις προκλήσεις και τις επιθέσεις, ενισχύοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, υπογραμμίζει με ανακοίνωση - καταγγελία το Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Καταγγέλλουμε την άνανδρη, τραμπούκικη και "ραμποειδή" επίθεση στον Σάκη Πίσσιο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σήμερα (χτες) το πρωί στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ από γνωστά στελέχη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Αποτέλεσμα της απροκάλυπτης επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού ήταν να μεταφερθεί ο Σ. Πίσσιος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με κακώσεις στο κρανίο και το πρόσωπο, όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική διάσειση και διαταραχή μνήμης. Η στιγμή, που επέλεξαν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι της ΔΑΠ, για να επιτεθούν σε στέλεχος της ΚΝΕ, δεν είναι τυχαία και άσχετη από το γεγονός ότι σε λίγες μέρες διεξάγονται οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Εκτός αυτού, η λυσσαλέα επίθεση έγινε μια μέρα μετά την επιτυχημένη εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στα ΤΕΦΑΑ, την οποία προσπάθησαν χτες (προχτές) να εμποδίσουν οι τραμπούκοι της ΔΑΠ, χωρίς τελικά να το καταφέρουν.

Ο στόχος αυτής της επίθεσης, στην οποία πρωτοστάτησε το στέλεχος της ΔΑΠ και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ Χρήστος Μανώλης,ήταν να τρομοκρατήσει η συγκεκριμένη παράταξη τους φοιτητές και μέλη του συλλόγου. Ταυτόχρονα, η πράξη αυτή έρχεται και σαν κορύφωση (;) των μονόπλευρων προκλήσεων απέναντι στις ΠΚΣ από τη ΔΑΠ και άλλες παρατάξεις τις προηγούμενες ημέρες, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Είναι φανερό πως οι ΠΚΣ είναι η μόνη δύναμη που χαλάει τα σχέδια όσων θέλουν φοιτητικούς συλλόγους - σφραγίδες, μιας και μόνο οι ΠΚΣ πρωτοστατούν στην αναζωογόνηση των συλλόγων, τον αγωνιστικό διεκδικητικό προσανατολισμό τους, τη συμπόρευσή τους με το λαϊκό κίνημα.

Οι προκλήσεις και οι επιθέσεις δε θα μείνουν χωρίς απάντηση. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές στις 28 Μάρτη και με την ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων των ΠΚΣ, θα στείλουν μήνυμα τόσο στους "Ράμπο" της ΔΑΠ όσο και στους απαθείς θεατές και πολιτικούς συνοδοιπόρους της. Η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ