Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στο ... ψυγείο προσωρινά η ΣΕΛΜΟ

Αδρανής θα παραμείνει η ιδιωτική εταιρία ΣΕΛΜΟ στον Πειραιά, έως ότου κριθεί η νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που της παραχώρησε την αρμοδιότητα του ελέγχου της στάθμευσης, από την επιτροπή του άρθρου 18. Η προσωρινή "λύση", που απλά αναβάλλει για "αύριο" το πρόβλημα στο Δήμο Πειραιά, με στόχο να υποβαθμιστούν οι επερχόμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να μετατραπεί το πρόβλημα από πολιτικό σε νομικό, πέρασε χτες στη διαπαραταξιακή επιτροπή με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της ΤΕΔΚΝ Πειραιά, δημάρχου Πόρου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για να μελετήσει το θέμα και συνεδρίασε στην ΚΕΔΚΕ, με τη συμμετοχή της ΤΕΔΚΝ Πειραιά, του Συλλόγου Εργαζομένων και εκπροσώπων των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο Δήμο Πειραιά.

Στο διάλογο, που έχει ξεκινήσει ύστερα από τις 8ήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν έχει ως τώρα σημειωθεί πρόοδος, καθώς η παράταξη του Στ. Λογοθέτη εμμένει στην παρουσία της ΣΕΛΜΟ στον Πειραιά, την οποία ακόμη και χτες επιχειρούσε να εμφανίσει ως νόμιμη!

Το επιχείρημα της πλειοψηφίας κατέπεσε, όταν ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Π. Σαλπέας,παρουσίασε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η επιτροπή του άρθρου 18 έχει ακυρώσει τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες είχε ανατεθεί η στάθμευση για το 1995 και κατά συνέπεια κάθε δραστηριότητα της ΣΕΛΜΟ βρίσκεται "στον αέρα".

Ο Π. Σαλπέας επισήμανε και χτες την πάγια θέση της Κίνησης, να μην ιδιωτικοποιηθεί συνολικά είτε μερικά και για κανένα λόγο η στάθμευση, αλλά, αντίθετα, να στηριχτεί η Δημοτική Αστυνομία, που έχει ήδη δέκα χρόνια ζωής στον Πειραιά, με μικρή ενίσχυση και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό, ώστε και τα έσοδα που θα πήγαιναν στην τσέπη του ιδιώτη να εισρεύσουν στα δημοτικά ταμεία και να μην επιτραπεί σε έναν ιδιώτη να κερδοσκοπεί σε βάρος των Πειραιωτών. "Το πρόβλημα, παρατήρησε ο Π. Σαλπέας, είναι πολιτικό και αφορά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΤΑ, που αν ιδιωτικοποιηθεί θα τη μετατρέψει σε επιχείρηση και θα την καταστρέψει. Η νομική του πλευρά, αυτή της νομιμότητας μιας απόφασης, που εν προκειμένω είναι εξόφθαλμα παράνομη, δεν είναι και η ουσιαστική, αφού εξαρτάται από το νομικό πλαίσιο που κάθε φορά υπάρχει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ