Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανανδροι τραμπουκισμοί της ΔΑΠ

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάσειση και διαταραχή μνήμης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα "ραμποειδών". Η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο οργανωμένων ενεργειών με στόχο τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, τη μόνη παράταξη που χαλάει τα σχέδια όσων θέλουν συλλόγους - σφραγίδες

Με εγκληματική επίθεση κατά στελέχους της ΚΝΕ συνέχισε χτες τις εντεινόμενες, τις τελευταίες μέρες, προκλήσεις της η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Πάνω από 10 μέλη της στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ακινητοποίησαν τον Σάκη Πίσιο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον χτυπούσαν όπου εύρισκαν. Ηταν, τόσο το μένος τους και φανερός ο σκοπός τους, ώστε, όταν έμαθαν ότι ο Σ. Πίσιος βρισκόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, απειλούσαν άνανδρα: "Θα πάμε εκεί και αν είναι όρθιος θα τον ξαπλώσουμε εμείς". Ενώ ταυτόχρονα προειδοποιούσαν ότι "αν τολμήσει ο παλιοκνίτης να κάνει μήνυση, θα τον σκοτώσουμε".

Χτες το πρωί, ο Σ. Πίσιος,στέλεχος της Οργάνωσης, πήγε στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο για να βρει κάποια μέλη της ΚΝΕ. Με την είσοδό του στο κτίριο, μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που ήταν στο τραπεζάκι της παράταξης τον αναγνώρισαν και άρχισαν να βρίζουν και να τον απειλούν, φωνάζοντας "κομμούνια θα πεθάνετε", "θα σβήσουμε την Πανσπουδαστική" και άλλα παρόμοια. Δεν αρκέστηκαν όμως μόνο σ' αυτό. Οι "γορίλες" της ΔΑΠ ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν. Είχαν ένα σοβαρό λόγο. Μόλις την προηγούμενη μέρα, είχε γίνει η επιτυχημένη εκδήλωση των ΠΚΣ στα ΤΕΦΑΑ. Ετσι, περίπου 10 από αυτούς, με επικεφαλής το κορυφαίο στέλεχός τους και πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Χρήστο Μανώλη,όρμηξαν πάνω του. Κάποιοι τον κρατούσαν, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν ανελέητα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, τον κυνήγησαν έξω από τη Σχολή, χτυπώντας τον με την ίδια βαρβαρότητα.

Την ώρα του ξυλοδαρμού βρίσκονταν στο χώρο μέλη της ΠΑΣΠ, που όμως δεν έκαναν τίποτε για να αποτρέψουν την επίθεση. Οταν αργότερα ρωτήθηκαν από στελέχη και μέλη της ΚΝΕ για το επεισόδιο, δήλωσαν ότι "δεν είδαν τίποτε". Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών, οι τραμπούκοι της ΔΑΠ, στη συνέχεια, απειλούσαν πως αν "ο παλιοκνίτης τολμήσει να καταθέσει μήνυση, θα τον σκοτώσουμε".

Χαρακτηριστικό της αγριότητάς τους είναι πως όταν ο Χ. Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ, πήγε στο χώρο της επίθεσης, τους ρώτησε τι συνέβη και αν αναλογίζονται το μέγεθος της πράξης τους, του είπαν με άγριο ύφος "τελείωσε, γι' αυτό δίνε του" και συνεχίζοντας με την ίδια προκλητικότητα προειδοποίησαν για άλλη μια φορά: "Θα πάμε να τον δούμε στο νοσοκομείο και αν δεν είναι ξαπλωμένος θα τον ξαπλώσουμε εμείς".

Χτες ο Σ. Πίσιος κατέθεσε μήνυση εναντίον του Χρήστου Μανώλη για άγριο ξυλοδαρμό και πρόκληση σωματικών βλαβώνμ, ενώ ζητήθηκε και ιατροδικαστική εξέταση. Η χτεσινή επίθεση φέρνει στη μνήμη παλιότερες εποχές, όταν η ΟΝΝΕΔ πρωτοστατούσε στους τραμπουκισμούς, με τους γνωστούς τότε "Κένταυρους" και "Ρέιντζερς".

Οργανωμένες προκλήσεις

Η απροσχημάτιστη αυτή επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο οργανωμένων ενεργειών της ΔΑΠ κατά των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, που πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι φοιτητικές εκλογές. Οι ΠΚΣ, στις οποίες συμμετέχουν τα μέλη της ΚΝΕ, είναι η μόνη παράταξη που προωθεί τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και γενικά αντιλαϊκά σχέδια, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών και εφαρμόζουν στη χώρα μας τα κόμματα που υποκλίνονται στο Μάαστριχτ. Η απήχηση των θέσεων των ΠΚΣ στους φοιτητές, τους ενοχλεί και γι' αυτό τις έχουν στο στόχαστρό τους. Μετά τους προπηλακισμούς μελών των ΠΚΣ, την καταστροφή διαφημιστικών υλικών, πανό ταμπλό κλπ., ήρθε η προχτεσινή, πρωτοφανής στα χρονικά ενέργεια διαγραφής μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτικής Αθήνας μετά από πρόταση της ΔΑΠ, γιατί λέει υπήρχε απόφαση να μην αναρτούν αφίσες οι παρατάξεις, αλλά μέλη των ΠΚΣ ...τόλμησαν να το κάνουν!

ΠΚΣ: Θα απαντήσουν οι φοιτητές

Στημένη χαρακτηρίζουν την επίθεση οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας πως "πρόκειται για καλοσχεδιασμένη πρόκληση εναντίον του Σ. Πίσιου, αλλά και των ΠΚΣ, που την προηγούμενη μέρα πραγματοποίησαν εκδήλωση στον ίδιο χώρο, παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ότι ο Σ. Πίσιος βοήθησε στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης". Σημειώνουν πως "η ΔΑΠ και οι άλλες παρατάξεις το τελευταίο διάστημα ενοχλούνται από τη φανερή ενίσχυση και άνοδο των αγωνιστικών δυνάμεων των ΠΚΣ. Ενοχλούνται από την άνοδο των φοιτητικών και σπουδαστικών αγώνων, από την αντίσταση του λαού, εργαζομένων και αγροτών, κόντρα στην πολιτική της "σύγκλισης" και των "ευρωπαϊκών μονόδρομων". Η ανοδική πορεία των ΠΚΣ, των δυνάμεων που συσπειρώνουν αγωνιστές, προοδευτικούς και ανυπόταχτους φοιτητές - σπουδαστές, είναι η αιτία για την πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια επίθεση. Είναι η αιτία και για την ένοχη σιωπή των στελεχών της ΠΑΣΠ. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα απαντήσουν στις 28 Μάρτη, με την άνοδο των ΠΚΣ που θα συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στις επιταγές των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ