Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Εντονη αντίδραση στα σχέδια Αβραμόπουλου

Την αντίθεσή της με την πρόθεση της δημοτικής αρχής της Αθήνας να καταργήσει το Δημοτικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, με την πρόφαση ότι θα το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο, εκφράζει η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου. Καλεί τον δήμαρχο να ανακαλέσει τις όποιες τέτοιες αποφάσεις του και να αξιοποιήσει το νοσοκομείο προς όφελος της κοινωνικής προσφοράς του δήμου, τονίζοντας ότι η ιατρική περίθαλψη είναι και αυτή πολιτισμός.

Συγκεκριμένα, η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου με επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο,υπογεγραμμένη από τον πρόεδρό της Ν. Τσόπελα και τον γενικό γραμματέα της, Ευτ. Σινιοράκη,εκφράζει την έκπληξή της επειδή δημοσιεύματα θέλουν τον δήμαρχο να καταργεί το ΕΛΠΙΣ και να το μετατρέπει σε πολιτιστικό κέντρο.

Σημειώνει ότι έχει λήξει κάθε παλαιότερη σκέψη περί μεταφοράς του νοσοκομείου σε άλλη περιοχή και ότι το νοσοκομείο εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται, με τη συμπλήρωση κενών θέσεων εργασίας, προσθήκη νέων κτιρίων, δημιουργία νέων, σύγχρονων χειρουργείων και λειτουργία ειδικών εξωτερικών ιατρείων. Καταγγέλλει μάλιστα τον αντιδήμαρχο Ηλ. Σκαλαίο ότι με δηλώσεις του τορπιλίζει το παραπάνω έργο και επισημαίνει ότι έτσι συντηρείται ψευδής εικόνα διάλυσης, με αρνητικές επιπτώσεις στην προσέλευση ασθενών και το ηθικό των εργαζομένων.

Στην επιστολή τονίζεται ακόμα ότι το νοσοκομείο, πέρα από το ιστορικό παρελθόν του, στεγάζεται σε ιδεώδη για νοσοκομείο πυκνοκατοικημένης μεγαλούπολης χώρο και προσφέρει υψηλού επιπέδου νοσηλεία, διότι ο επιστημονικός και τεχνολογικός εξοπλισμός του ανταγωνίζεται επάξια τα καλύτερα νοσοκομεία του ελληνικού χώρου. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το ΕΛΠΙΣ συμμετέχει στις 24ωρες εφημερίες του ΕΣΥ και υποδέχεται μεγάλο αριθμό ασθενών, ιδίως μετά την αναδιάρθρωση των ειδικών εξωτερικών ιατρείων.

Η Επιστημονική Επιτροπή υπενθυμίζει επίσης ότι ο δήμαρχος δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για τη συντήρηση του κτιρίου, τη σύνδεση του νοσοκομείου με τα 6 Δημοτικά Ιατρεία, την ενεργοποίηση της κινητής Δημοτικής Μονάδας και την ενίσχυση του Σταθμού Αιμοδοσίας με δημότες εθελοντές αιμοδότες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέρρευσε οροφή στο Νοσοκομείο «Ελπίς»(2023-04-14 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον δήμαρχο Σαντορίνης(2022-06-04 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού(2014-03-01 00:00:00.0)
Υπηρεσίες Υγείας με ...εθελοντές(2013-05-29 00:00:00.0)
Ομόθυμη αντίθεση στα ανθυγιεινά σχέδια(2001-01-30 00:00:00.0)
Χιονοστιβάδα κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία(1998-09-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ