Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
METEΩPA ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζούνε 30 χρόνια στα σκοτάδια

Αμεση ηλεκτροδότηση, ένταξη των οικοπέδων τους στο σχέδιο πόλης και χρέωση από το δήμο σε λογικά επίπεδα, διεκδικούν οι 6 κάτοικοι των Μετεώρων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούν απεργία πείνας στην πλατεία Αριστοτέλους. Προχτές πολλοί κάτοικοι των Μετεώρων, σε ένδειξη συμπαράστασης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον ίδιο χώρο, προβάλλοντας ανάλογα αιτήματα.

Τους απεργούς πείνας επισκέφθηκε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δήλωσε πως θα φέρει το θέμα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου επιτέλους να βρεθεί λύση.

Τετρακόσιες είκοσι οικογένειες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή των Μετεώρων. "Τριάντα χρόνια ζούμε στα σκοτάδια. Είναι απάνθρωπο στις μέρες μας σε τόσες οικογένειες να μη δίνουν ηλεκτρικό ρεύμα και πολλοί έχουν καταφύγει στις γεννήτριες. Μέχρι τώρα 7 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από γεννήτριες που έχουν εκραγεί". Αυτά δηλώνει στο "Ρ" ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακτημόνων, απεργός πείνας Χαρ. Ανθούλης και προσθέτει: "Τη νύχτα πολλοί δρόμοι είναι κατασκότεινοι και τα μεγάφωνα από το σχολείο καλούν τους γονείς να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους"...

"Κατεβαίνουμε σε απεργία πείνας, γιατί έχουμε φθάσει σε απόγνωση", λέει η απεργός πείνας Αναστασία Μαλλιαρού."Το πρόβλημα είναι κοινωνικό", υποστηρίζει η Αλεξάνδρα Χατζούδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ακτημόνων, "η Πρόοδος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ