Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΟΚΤΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ
Πρέπει να σωθεί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στα σχέδια της Εκκλησίας της Ελλάδας για τον Κοκκιναρά, διοργανώνει την Πέμπτη, στις 6.30 μμ, η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου στα γραφεία της (Μιλτιάδου 4)

Τη ριζική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης γης στο δάσος του Κοκκιναρά στην Πεντέλη θα εκφράσουν την Πέμπτη, 28 του Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής, με συγκέντρωσή τους έξω από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Αμαρουσίου (Μιλτιάδου 4).Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήρε Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από σύσκεψη μαζικών φορέων της περιοχής. Συμμετέχουν σ' αυτήν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συνδικάτων και άλλων μαζικών οργανώσεων.

Με ψήφισμα που εγκρίθηκε στη διάρκεια κοινής σύσκεψης των φορέων καλούνται τα υπουργεία Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διάσωση του δασοκτήματος, καθώς και στην έγκριση κονδυλίων για την αναδάσωση της Πεντέλης και την κατασκευή των απαραίτητων έργων για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Παράλληλα, καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής να πάρουν την υπόθεση της προστασίας της Πεντέλης στα χέρια τους.

Να υπενθυμίσουμε πως την 1η του Απρίλη αναμένεται να κατατεθούν οι προσφορές για την αγορά του δάσους του Κοκκιναρά. Στη σχετική προκήρυξη η φερόμενη ως ιδιοκτήτης της περιοχής Εκκλησία της Ελλάδας κάνει καθαρό ότι το δάσος πωλείται για να οικοδομηθεί και γνωστοποιεί στους υποψήφιους αγοραστές ότι θα πρέπει οι ίδιοι να πληρώσουν το κόστος για τον δικαστικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής από δασική έκταση. Η περιοχή ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα και η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την υποβολή αίτησης αναστολής και αίτησης ακύρωσης του διαγωνισμού που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού. Η απόφαση στην αίτηση αναστολής αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ