Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΤΗ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η διάσπαση δε θα περάσει

- Πού αποσκοπεί η προσπάθεια δημιουργίας διασπαστικής Συνομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων;

- Στο διάστημα που αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, σε σύσκεψη εκπροσώπων κτηνοτροφικών συλλόγων στη Λάρισα - που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Θ. Νασίκα, προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας, στελέχους και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ - προτείνεται η δημιουργία διασπαστικής Κτηνοτροφικής Συνομοσπονδίας. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι ούτε ο χρόνος που επιλέχθηκε είναι τυχαίος, ούτε, βεβαίως, είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις διασπαστικές προσπάθειες πρωτοστατούν στελέχη της ΝΔ. Το κόμμα αυτό έχει και τη σχετική εμπειρία - θυμηθείτε τη δημιουργία της διασπαστικής ΣΥΔΑΣΕ με εντολή του τότε αρχηγού της Ε. Αβέρωφ - και δεν κρύβει την αποστροφή του στην ανάπτυξη ενός ενωτικού αγροτικού κινήματος, που θα παλεύει κατά της πολιτικής της ΕΕ, στην οποία και η αξιωματική αντιπολίτευση ορκίζεται πίστη και υποταγή. Η προσπάθεια ίδρυσης διασπαστικής Συνομοσπονδίας αποσκοπεί στη διάσπαση του κοινού αγωνιστικού μετώπου γεωργών και κτηνοτρόφων, που αγωνίζεται για τη λύση των κοινών τους προβλημάτων.

- Ηταν "κεραυνός εν αιθρία", αυτή η διασπαστική ενέργεια;

- Οχι, είχε προετοιμαστεί εδώ και αρκετό διάστημα. Να θυμίσω ότι ο Θ. Νασίκας άλλαξε την ημερομηνία του συλλαλητηρίου κτηνοτρόφων για να μη συμπέσει με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είχαν αποφασίσει οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και οι Ενώσεις Συνεταιρισμών Θεσσαλίας. Οτι η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας "έλαμψε διά της απουσίας της" στην πρόσφατη πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση στην Αθήνα. Οτι πολλές φορές ο Θ. Νασίκας, προσπάθησε από τα τοπικά ΜΜΕ να σπείρει "ζιζάνια" και διχόνοια ανάμεσα σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, επιμένοντας ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν ξεχωριστά προβλήματα και πρέπει ν' αγωνίζονται μόνοι τους. Βεβαίως, δεν ενεργεί από μόνος του - αν και έχει και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες - αλλά υπό την προτροπή και καθοδήγηση της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει μια ακόμα τριτοβάθμια γραφειοκρατική οργάνωση, ξεκομμένη από τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, που θα ελέγχει ασφυκτικά και θα χρησιμοποιεί "κατά το δοκούν" για εξυπηρέτηση των κομματικών της συμφερόντων.

- Πώς θ' αντιδράσει το αγροτικό κίνημα στις νέες διασπαστικές προσπάθειες;

- Ο αγώνας γεωργών και κτηνοτρόφων για τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής, την υπεράσπιση του εισοδήματός τους και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, είναι και θα είναι κοινός. Η πάλη κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ - την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση και με την οποία συμφωνεί πλήρως, παρά τη δημαγωγία της, η ΝΔ - συνεγείρει όλο τον αγροτικό κόσμο, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές προτιμήσεις. Το αγροτικό κίνημα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ενότητα δράσης μέσα στους κόλπους του και να "βάλει στη θέση τους" όλους όσοι επιχειρούν να το διασπάσουν και ν' αποπροσανατολίσουν την πάλη του. Το ζητούμενο είναι οι αγρότες να συντονίσουν το αγωνιστικό βήμα τους με τους εργάτες και τους επαγγελματοβιοτέχνες, για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αντίστασης και πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ενός μαζικού και ισχυρού λαϊκού μετώπου, που θα είναι σε θέση να επιβάλει την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων του λαού και του τόπου μας και κατά αυτών των πολυεθνικών, του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου.

Π. Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και ο Εβρος στα μπλόκα (2009-01-23 00:00:00.0)
Καταγγέλλει απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις (2007-11-22 00:00:00.0)
Τους «γονάτισαν» παγετός και κυβερνητική αδιαφορία (2002-06-01 00:00:00.0)
Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα (1996-09-06 00:00:00.0)
Ευτυχώς! "Μπήκε μπροστά μια θεώρηση των προβλημάτων" (1996-03-20 00:00:00.0)
Δυναμικό "παρών" και από τους κτηνοτρόφους! (1995-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ