Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις η ΕΦΕΕ

Αντικαταστατική και άκυρη έκρινε το ΚΣ της ΕΦΕΕ την απόφαση που μεθόδευσε η ΔΑΠ, για διαγραφή από το Σύλλογο Νοσηλευτικής της Χρ. Παπαδοπούλου, εκπροσώπου των ΠΚΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο. Καλεί τα ΔΣ να περιφρουρήσουν τους Συλλόγους και τη δημοκρατική λειτουργία τους

Το φασιστικό κλίμα τρομοκρατίας που λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές προσπαθεί να επιβάλει η ΔΑΠ, με την άνευ προηγουμένου, προκλητική, αντιδημοκρατική και αντικαταστατική διαδικασία διαγραφής της Χριστίνας Παπαδοπούλου, μέλους της ΚΝΕ, των ΠΚΣ και του ΔΣ του Συλλόγου, από μέλος του Συλλόγου Νοσηλευτικής Αθήνας, με "αιτιολογία" την "παρακώλυση του έργου των οργάνων διοίκησης του συλλόγου", καταγγέλλει με απόφαση που πήρε χτες το ΚΣ της ΕΦΕΕ.

Η ΕΦΕΕ καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική μεθόδευση, να περιφρουρήσουν τους Συλλόγους και τη δημοκρατική λειτουργία τους, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Επίσης καλεί τους φοιτητές να δώσουν την απάντηση που αρμόζει, συμμετέχοντας στις φοιτητικές εκλογές. Η ΕΦΕΕ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντικαταστατική και άκυρη. Κατά συνέπεια, θεωρεί πως τόσο στον συγκεκριμένο σύλλογο, όσο και σε κάθε άλλο σύλλογο, σε περίπτωση που απαγορευτεί η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία φοιτητών, οι εκλογές θα θεωρούνται άκυρες και δε θα αναγνωρίζονται από την ΕΦΕΕ.

Οπως τονίζεται στο κείμενο της απόφασης, "η "σύγχρονη" και "δημοκρατική" παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι μέλος των φοιτητικών συλλόγων μπορεί να είναι μόνο όποιος σκύβει το κεφάλι στην αντιδραστική πολιτική των μεγάλων συμφερόντων που εκπροσωπεί (!). Είναι φανερό ότι αυτό που ιδιαίτερα ανησυχεί τη ΔΑΠ είναι η ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος. Αμέριστος σύμμαχος και αρωγός στις μεθοδεύσεις της ΔΑΠ στάθηκε η δήθεν "ανεξάρτητη" παράταξη (ΕΝΟΑ), αποκαλύπτοντας, για μια άλλη φορά, το πλήρως εξαρτημένο από τη συντηρητική πολιτική και τους εκπροσώπους της πρόσωπο, που κρύβεται πίσω από τη μάσκα του "ανεξάρτητου"".

"Το πρωτοφανές στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος αυτό γεγονός, τονίζεται, δε στοχεύει απλά στο χτύπημα της συγκεκριμένης παράταξης, αλλά στη διάλυση των συλλόγων, του ίδιου του φοιτητικού κινήματος, τονίζεται στην ανακοίνωση. Εισάγεται μια νέα πρακτική, σύμφωνα με την οποία όποιος έχει έναν περιστασιακό συσχετισμό μπορεί να διαγράφει όλους τους υπόλοιπους και να μετατρέπει το σύλλογο σε παραταξιακό μαγαζάκι του. Με την ενέργεια αυτή χτυπιούνται οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, η ελευθερία διακίνησης ιδεών, η κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι μια ακόμα έκφραση του αυταρχισμού, που πολύμορφα προωθείται στο φοιτητικό κίνημα, με στόχο την υποταγή του και τη συναίνεση στην κυρίαρχη πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ