Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευθύνη του κράτους η ψυχιατρική εκπαίδευση

"Την εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία θα πρέπει να την προσφέρει το κράτος". Αυτό τόνισε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιώργος Χριστοδούλου,που έδωσε η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία ενόψει του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ψυχιατρικής, που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης από 30 του Μάρτη μέχρι 3 του Απρίλη.

Ο Γ. Χριστοδούλου επισήμανε ότι "σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα πρέπει να υπάρξει εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην ψυχιατρική. Αυτό σημαίνει, συνέχισε, ότι το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει εκπαιδευτικά κέντρα, που θα προσφέρουν στους ειδικευμένους εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία. Πρέπει, κατέληξε, να βρεθούν οι κατάλληλοι εκπαιδευτές, να δοθούν χρήματα και κίνητρα ώστε να επανδρωθούν τα εκπαιδευτικά κέντρα".

Οι ψυχίατροι, δηλαδή, που μέχρι σήμερα εκπαιδεύονται εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου, πηγαίνοντας σε διάφορους ιδιωτικούς οργανισμούς, από εδώ και πέρα θα πηγαίνουν σε εκπαιδευτικά κέντρα που θα ελέγχονται, σύμφωνα με την πρόταση, απ' το υπουργείο Υγείας. Στόχος αυτής της προσπάθειας όπως επισήμανε ο Γ. Χριστοδούλου "είναι η ψυχιατρική εκπαίδευση να προσαρμοστεί καλύτερα στις τελευταίες εξελίξεις της ψυχιατρικής και να αναπτύξει τους στόχους της".

Επίσης στη χτεσινή συνέντευξη τονίστηκε ότι οι θεραπευτικές πρόοδοι στην ψυχιατρική στοχεύουν στο μεγαλύτερο περιορισμό του ψυχιατρικού ασύλου και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενών στο οικογενειακό περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ