Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ο πολιτισμός θέλει αλληλεγγύη

Πολιτιστική επιτροπή θα συγκροτήσει την Τετάρτη ο Δήμος Περάματος, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, των συντελεστών πολιτισμού και των κατοίκων της πόλης

Ενα ακόμα βήμα μπροστά κάνει ο Δήμος Περάματος στον τομέα του πολιτισμού, καθιερώνοντας το τρίπτυχο της συμμετοχής, συνοχής και αλληλοκάλυψης ως προϋπόθεση για κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία. "Σκαλί" για την επίτευξη του τρίπτυχου αυτού είναι η συγκρότηση μιας πολιτιστικής επιτροπής, που θα συνδέει όλους τους τοπικούς συντελεστές πολιτισμού, θα προγραμματίζει και θα συντονίζει την υλοποίηση του προγραμματισμού της. Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, ο Δήμος Περάματος, στην ετήσια Γενική του Συνέλευση για τον Πολιτισμό, που θα γίνει την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο, θα προχωρήσει στη συγκρότηση της πολιτιστικής επιτροπής, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, των συντελεστών πολιτισμού και των κατοίκων της πόλης.

"Κάθε φορέας πρέπει να καταθέσει το πρόγραμμά του, ώστε η επιτροπή να έχει εικόνα των πολιτιστικών δράσεων. Η επιλογή των προτεραιοτήτων πρέπει να δώσει νέες προοπτικές σε όλους μας, σχεδιάζοντας ακόμη πιο αποτελεσματικά τις πολιτιστικές μας προτάσεις", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος.Παράλληλα, σημειώνει πως το Πέραμα, με την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τη γειτονιά, μπορεί και πρέπει να γίνει πολιτιστική κυψέλη, όπου όλοι θα έχουν αξιοκρατικά τη θέση τους, μακριά από τους ελιτισμούς, σαν μια δύναμη δημιουργίας, σαν μια πρόταση εναλλακτικής παρέμβασης σ' έναν κόσμο που τείνει να τυποποιήσει και να κονσερβοποιήσει τη ζωή και τα οράματά της.

Με την υπόσχεση ότι ο Δήμος Περάματος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για υλική και ηθική στήριξη αυτής της καινοτομίας, δηλαδή της δημιουργίας πολιτιστικής επιτροπής, ο Γ. Πατσιλινάκος τονίζει πως "τα Ιδρύματα, το Ανοικτό Σχολείο, το στέκι, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο, οι απλοί δημιουργοί, αλλά και ο λαός μας αποτελούν ένα ενιαίο μέτωπο πολιτισμού, που πρέπει να αναδείξουμε σε χώρους προβληματισμού και δημιουργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ