Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Προσλήψεις από το "παράθυρο"

Ενώ συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στις πτήσεις. Ανέλαβε το νέο ΔΣ της εταιρίας. Επανήλθε μετά από ένα μικρό διάλειμμα ο "μόνιμος σύμβουλος", Στ. Ψυχάρης

Σε προσλήψεις 40 εποχιακά εργαζομένων, χωρίς προηγούμενα να προκηρύξει τις θέσεις,προχώρησε η διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" στην Κέρκυρα, ενώ ταυτόχρονα απαιτεί από τους εργαζόμενους να υπογράφουν συμβάσεις για ένα μήνα, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα καινούριας σύμβασης για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης η ΑΕ "Αφορολόγητων ειδών" προσέλαβε 40 από τους 65 εργαζόμενους χωρίς καν να τους πληρώνει το ΙΚΑ!Τις παραπάνω ενέργειες καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ,η οποία καλεί τους εργαζόμενους στην "Ολυμπιακή" και τα αφορολόγητα, να "αγωνιστούν ενωμένα για να μην περάσει η καταπάτηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων, να προσληφθούν όλοι οι εποχιακά εργαζόμενοι". Ακόμα καλεί τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να "συμπαρασταθούν στους εκατοντάδες εργαζόμενους της "Ολυμπιακής" και των "Αφορολόγητων ειδών"".

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις της "Ολυμπιακής" με τις πολύωρες καθυστερήσεις και τις συγχωνεύσεις δρομολογίων, ενώ τουλάχιστον, μέχρι μεθαύριο Μ. Πέμπτη, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την εκτέλεση έκτακτων πτήσεων.

Οι αρμόδιοι της εταιρίας πιθανολογούν ότι θα είναι σε θέση να προγραμματίσουν ορισμένες έκτακτες πτήσεις μετά τη Μ. Πέμπτη, οπότε υπολογίζουν ότι θα έχουν αναλάβει καθήκοντα ιπτάμενου προσωπικού άλλοι 20 υπάλληλοι εδάφους, που έχουν τα απαραίτητα προσόντα.

Οπως είναι γνωστό, τα προβλήματα στις πτήσεις της ΟΑ οφείλονται στην έλλειψη ιπτάμενου προσωπικού. Κάτι που γνώριζαν από πέρσι κυβέρνηση και διοίκηση, αλλά δε φρόντισαν να καλύψουν έγκαιρα τα κενά. Αντίθετα, επιχειρούν με πρόχειρες λύσεις της "τελευταίας στιγμής" να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας, το οποίο είναι αυξημένο, λόγω και της έναρξης της θερινής περιόδου, από την 1η Απρίλη 1996.

Χτες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΑ, το τέταρτο κατά σειρά, σε διάστημα 2,5 χρόνων. Αξιοσημείωτο είναι, ότι επανήλθε στον εθνικό αερομεταφορέα ο διευθυντής του συγκροτήματος ΛαμπράκηΣτ. Ψυχάρης,ο οποίος διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας από το 1989 μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές κυβερνήσεων και διοικήσεων στον εθνικό αερομεταφορέα. Πρόεδρος του ΔΣ διορίστηκε ο Ν. Μπλέσιος,διευθύνων σύμβουλος ο Ιορδ. Καρατζάς και ο Μ. Τσαγκαράκης παραμένει γενικός διευθυντής. Απομακρύνθηκαν, επίσης, πέντε μέλη του ΔΣ και ορίστηκαν αντικαταστάτες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ