Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αυξάνονται κατά 33% από 1η Ιούλη

"Τσουχτερές" αυξήσεις 33% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας έχει έτοιμες η κυβέρνηση, με επικρατέστερη ημερομηνία εφαρμογής τους την 1η Ιούλη 1996.

Σύμφωνα με εισήγηση της διοίκησης του ΟΑΣΑ, που υποβάλλεται τις επόμενες μέρες στον υφυπουργό Μεταφορών, προτείνεται να αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες στις 100 δραχμές, από 75 δρχ. που είναι σήμερα(αύξηση 33%).

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τ. Χριστοδουλάκης δήλωσε χτες ότι μέσα στη βδομάδα θα καταθέσει προς έγκριση στον υφυπουργό Μεταφορών, Γ. Δασκαλάκη, πακέτο προτάσεων για τη συνολική οργάνωση του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, καθώς και την οικονομική εξυγίανση των συγκοινωνιακών φορέων (ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ). Αναφερόμενος στο θέμα της εξυγίανσης, επισήμανε ότι η πολιτεία πρέπει να αναλάβει όλα τα χρέη του ΟΑΣΑ που δημιουργήθηκαν με δική της ευθύνη και προέρχονται από δάνεια δισεκατομμυρίων της τελευταίας 20ετίας.

Οσον αφορά την πρόσληψη 422 οδηγών στην ΕΘΕΛ, που έχουν εγκριθεί μήνες τώρα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά όλο καθυστερούν, ο πρόεδρος του Οργανισμού είπε ότι υπάρχουν ήδη 2.500 αιτήσεις ενδιαφερομένων και πρόσθεσε ότι σύμφωνα, με διαβεβαίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), οι προσλήψεις οδηγών θα γίνουν μέσα στο Μάη. Σημειώνεται, πάντως, ότι σήμερα οι οδηγοί της ΕΘΕΛ εξαναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό και πολλές φορές χωρίς διάλειμμα. Τα πραγματικά κενά που υπάρχουν σε οδηγούς, για να βγει το πρόγραμμα των δρομολογίων, ξεπερνούν τα 900 άτομα, ενώ επισήμως, κυβέρνηση και διοίκηση, μιλούν για ελλείψεις προσωπικού "πρώτης γραμμής", πολύ μεγαλύτερες από τον προβλεπόμενο αριθμό των υπό πρόσληψη οδηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ