Τρίτη 9 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν ξανά...

Στο Κιλκίς οι αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν τα σφαγεία και στη Λάρισα έκαναν μπλόκο για εισαγόμενα

Η απόγνωση και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί ανάγκασε τους κτηνοτρόφους του Κιλκίς να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των δύο μεγάλων σφαγείων του νομού, προσπαθώντας να αντισταθούν στις εξευτελιστικές τιμές που θέλουν να δώσουν οι έμποροι για να αγοράσουν τα αρνιά και κατσίκια. Οι κτηνοτρόφοι, το απόγευμα του Σαββάτου, απέκλεισαν συμβολικά τη Νομαρχία Κιλκίς και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας προχώρησαν σε αποκλεισμό των σφαγείων σε Κιλκίς και Αξιούπολη. Το Σάββατο το βράδυ, εξάλλου, κτηνοτρόφοι της Λάρισας έκαναν μπλόκο σε φορτηγά ψυγεία στα Τέμπη προκειμένου να εμποδίσουν παράνομες εισαγωγές αμνοεριφίων.

Χτες το απόγευμα, μετά από δύο 24ωρα αποκλεισμού, οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς αποφάσισαν να σταματήσουν την κινητοποίηση και να ανοίξουν το δρόμο για την τροφοδοσία της αγοράς με ντόπια αρνιά και κατσίκια. Οι ίδιοι υποχρεώνονται να πουλάνε τα αμνοερίφια με 1.400 - 1.500 δραχμές το κιλό. Οι τιμές αυτές, βεβαίως, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, επισήμαναν οι κτηνοτρόφοι. Αφού σημειώνουν πως, για άλλη μια χρονιά, με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση τους οδηγεί έρμαια στα χέρια των εμπόρων, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας μαζικά στο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 23 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη.

Με δήλωσή του ο Βασίλης Κατής,κτηνοτρόφος και μέλος του ΔΣ της ΟΑΣ Ν. Λάρισας, καταγγέλλει στο "Ρ" ότι "για μια ακόμα φορά "πληρώνουν το μάρμαρο" οι κτηνοτρόφοι, ενώ κάθε άλλο παρά εξασφαλίζεται η προστασία των καταναλωτών. Με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση δίνει το πρόσχημα στους εμπόρους να πιέζουν τους κτηνοτρόφους για να αγοράσουν με τιμές ασύμφορες, αντί οι έμποροι να περιορίσουν τα κέρδη τους. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αγοράσουν οι εργαζόμενοι φθηνά αρνιά και κατσίκια, θα είχε φροντίσει να μην αυξάνονται οι ζωοτροφές ανεξέλεγκτα και να μπορούμε να παράγουμε με χαμηλό κόστος για να πουλάμε και φθηνά. Ομως, κάνει το αντίθετο...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ