Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει τις περικοπές

Οι προθέσεις και οι διαθέσεις της κυβέρνησης για περικοπή των κοινωνικών δαπανών έχουν ένα κοινό μοτίβο: "Περιορίστε τις κοινωνικές παροχές, αυξήστε τη φτώχεια και την ανεργία για να γίνετε δήθεν ανταγωνιστικοί".

Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές των κοινωνικών δαπανών κατά 200 δισ. δραχμές. Να σημειωθεί ότι απ' τις άμεσες περικοπές του προϋπολογισμού - συνολικού ύψους 37,8 δισ. - τα 26 δισ. αφορούν το υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας. Επιπλέον προβλέπει την αύξηση των νοσηλίων κατά - όπως γράφτηκε στον Τύπο - 15.000 δραχμές.

Οι περικοπές αυτές επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ οδηγούν την ανατροπή του κράτους πρόνοιας και τονίζει: "Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταδικάζουν κάθε τέτοια λογική και καλούν όλα τα συνδικάτα, όλους τους πολίτες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ασχοληθούν συστηματικά με το θέμα αυτό και χωρίς αφορισμούς και σκιαμαχίες να συμφωνήσουν σε μια αποτελεσματική πολιτική ενίσχυσης του κράτους Πρόνοιας, ως συστατικού στοιχείου της θέσης του ελληνικού λαού στο μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ