Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτοβουλία για ευρύτερο αγωνιστικό μέτωπο

Ενόψει των καταστροφικών αποφάσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης - όπως αποδείχτηκε και με τα μέτρα για το βαμβάκι - οι αγρότες προχωρούν σε πρακτικά μέτρα για αγωνιστικό μέτωπο. Στόχος, η ανατροπή των καταστροφικών μέτρων και η επιβολή ριζικά διαφορετικής πολιτικής

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν είναι οι αγρότες, για να αποτρέψουν τη βέβαιη καταστροφή τους, λόγω των μέτρων που παίρνονται από την κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά και να επιβάλουν μια ριζικά διαφορετική πολιτική υπέρ της αγροτιάς και ευρύτερα, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας της οποίας το ΔΣ συνεδρίασε έκτακτα προχτές και εξέτασε τις εξελίξεις με τα καταστροφικά μέτρα για τη βαμβακοκαλλιέργεια, όπως αποκαλύπτονται τελευταία.

Με τα μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια του 1995 και '96 οι αγρότες κατάγγειλαν τον κίνδυνο μαζικής καταστροφής των αγροτών και κύρια των βαμβακοπαραγωγών, εξαιτίας των υπογραφών που οι υπουργοί της κυβέρνησης έβαλαν κάτω από τους αντιαγροτικούς κανονισμούς της Κοινότητας. Κάτι που επιβεβαιώνεται, καθώς τώρα ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας ζητά από τους αγρότες να μειώσουν τη βαμβακοκαλλιέργεια! Κι αυτό, ενώ οι προκάτοχοί του υπουργοί Γεωργίας, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και ορισμένες άλλες διοικήσεις Ενώσεων πανηγύριζαν για τη δήθεν επιτυχία με τα καταστροφικά μέτρα για το βαμβάκι, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΟΑΣ Ν. Λάρισας. Επίσης, γίνεται μνεία της επιχείρησης εξαπάτησης των αγροτών με ψευδολογίες και η καταχρέωση των ΕΓΣ, που υποχρεώθηκαν να αγοράσουν ακριβότερα με προτροπή των αρμόδιων της κυβέρνησης και ευθύνη των "γαλαζοπράσινων" διοικήσεων τους, με αποτέλεσμα να απειλούνται τώρα με διάλυση. Κι ενώ, ταυτόχρονα, επιδίδονταν σε χυδαία συκοφαντική επίθεση λασπολογίας, επιχειρώντας τη σπίλωση αγωνιστών του αγροτικού κινήματος που τολμούσαν να πουν την αλήθεια, τώρα, ξεδιάντροπα, έρχονται να ομολογήσουν την παραπάνω αλήθεια και ανακοινώνουν στους βαμβακοπαραγωγούς πως το βαμβάκι τελείωσε, δεν έχει προοπτική!

Σχετικά με όλα τα παραπάνω, η ΟΑΣ Νομού Λάρισας, εκφράζοντας τα αισθήματα των μικρομεσαίων αγροτών, υπογραμμίζει ότι: "Οι αγρότες δεν αναγνωρίζουμε καμιά συμφωνία και καμιά υπογραφή που ξεπουλά και καταστρέφει δυναμικές και παραδοσιακές καλλιέργειες. Και καθώς η μαζική καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών είναι προ των πυλών και απειλεί να συμπαρασύρει μικρέμπορους, μικρομάγαζα, βιοτέχνες και επαγγελματίες, εφόσον δεν ανατραπεί. Η ΟΑΣ Ν. Λάρισας ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει πρακτικά την πρωτοβουλία για ενοποίηση και ενότητα στο αγροτικό κίνημα, τοπικά και πανελλαδικά, για να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο αγροτικό κίνημα και μέτωπο με τους άλλους εργαζόμενους, ώστε όχι μόνο να αποτρέψει τη βέβαιη καταστροφή, αλλά να μπορεί να επιβάλει και μια ριζικά διαφορετική πολιτική υπέρ της αγροτιάς και των άλλων εργαζομένων της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βούλιαξαν» οι καλλιέργειες (2004-05-20 00:00:00.0)
Για τρίτη χρονιά πέφτει «μαχαίρι» (2003-02-22 00:00:00.0)
Λάθος, ή επίτηδες; (2003-02-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις (2002-04-03 00:00:00.0)
«Κομμένο» βαμβάκι (2002-03-09 00:00:00.0)
Από σφαγή σε σφαγή (2002-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ