Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ
Απέλυσαν εργαζόμενο για δημοσίευμα!

Οι καρεκλοκένταυροι της διοίκησης της Κοινοπραξίας, στριμωγμένοι από τις αποκαλύψεις του "Ρ", για κακοδιαχείριση κλπ, θεώρησαν υπεύθυνο και απέλυσαν έναν εργαζόμενο!

Στη συνεταιριστική "Μελισσοκομική" ο πρόεδρός της Θ. Καραπάνος και ο ευνοούμενός του Στ. Παφίλας (ο οποίος εκτελεί παράνομα χρέη αναπληρωτή γεν. διευθυντή της οργάνωσης), απέλυσαν "εν ψυχρώ" τον εργαζόμενο Αλέκο Παπανικολάου,επειδή τον θεώρησαν... υπεύθυνο για πρόσφατο δημοσίευμα του "Ρ" που αποκάλυπτε "κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια και αυθαιρεσίες..." στη λειτουργία της οργάνωσης! Την απόλυση καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Κοινοπραξίας οι οποίοι, χτες, με απόφαση του ΔΣ του σωματείου τους, πραγματοποίησαν 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με αίτημα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους.

Συγκεκριμένα ο Στ. Παφίλας που εκτελεί χρέη αναπληρωτή γεν. διευθυντή της "Μελισσοκομικής" - και, μάλιστα, παράνομα σύμφωνα με τη συνεταιριστική νομοθεσία, όπως γνωματεύει και η ΠΑΣΕΓΕΣ - απέλυσε, την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ουσιαστικός λόγος, τον έμπειρο - και γι' αυτό απαραίτητο για την επιχείρηση - πωλητή Αλέκο Παπανικολάου που εργάζεται στην Κοινοπραξία περισσότερο από έξι χρόνια. Σαν αφορμή, κατά πληροφορίες μας, χρησιμοποιήθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας μας, στις 10.4.96, που έφερνε στο φως στοιχεία και καταγγελίες, για ρουσφετολογική και ζημιογόνα λειτουργία του προέδρου Θ. Καραπάνου και της πλειοψηφίας του ΔΣ της Κοινοπραξίας. Ενώ χαρακτηριζόταν τουλάχιστον περίεργη και η στάση αρμοδίων της ΑΤΕ, που παρ' όλα αυτά δανειοδοτεί την οργάνωση αδιαφορώντας για την άσχημη προοπτική που διαγράφεται... Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη στη "Μελισσοκομική", για να αποσείσουν τις ευθύνες τους, διαδίδουν ακόμα πως η απόλυση έγινε με παρέμβαση παραγόντων της ΑΤΕ οι οποίοι σχετίζονται με την όλη απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία της Κοινοπραξίας... Ανεξάρτητα απ' αυτά πάντως, εργαζόμενοι εκτιμούσαν ότι οι "καρεκλοκένταυροι κομματάρχες" της πλειοψηφίας της διοίκησης ενήργησαν "εκδικητικά", καθώς φαίνεται δεν μπορούν να ανεχθούν την κριτική που ασκούσε ο συγκεκριμένος εργαζόμενος για "τα κακώς κείμενα" στην Κοινοπραξία...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής της "Μελισσοκομικής" Στ. Παφίλας που απέλυσε τον Αλέκο Παπανικολάου, όχι μόνον έχει τοποθετηθεί παράνομα στη θέση αυτή και κοστίζει μάλιστα στην Κοινοπραξία, όπως μέσα στη συνέλευση καταγγέλθηκε, πλέον των 10 εκατομμυρίων το χρόνο, αλλά... είναι και αντιπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ για να υπερασπίζει, υποτίθεται, τα συμφέροντα των εργαζομένων! Ετσι, λοιπόν, για να δικαιολογήσει τα χρήματα που παίρνει, σαν στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, δε διστάζει να απολύσει όσους δε συμφωνούν μαζί του. Μάλιστα! Αυτός ο εκλεκτός κύριος, εκλέχτηκε από την ΠΑΣΚΕ για να υπερασπίζει τα συμφέροντα των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των απολυμένων... Ελεος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ