Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Σήμερα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη

Στις 15 Μάη προχωρούν σε συλλαλητήριο και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου

Στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Μακεδονίας, της Θράκης, αλλά και της Θεσσαλίας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας κατά γράμμα τις αποφάσεις της ΕΕ. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει οριστεί στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Δικαστηρίων (Αγαλμα Βενιζέλου) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κινητοποίηση συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των ανοιξιάτικων καλλιεργειών, τα μηνύματα δείχνουν πως οι αγροτοκτηνοτρόφοι από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλία αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα του Νομού Θεσσαλονίκης και να κατέβουν μαζικά στη συμπρωτεύουσα με λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ. Τη συμμετοχή τους στο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έχουν δηλώσει, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι και οι ΣΕΑ από τη Θράκη και τη Μακεδονία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Νομούς, Εβρου, Ροδόπης, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κοζάνης κλπ. Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και αγρότες από τη Θεσσαλία, ενώ σχετική απόφαση πήρε την περασμένη Παρασκευή η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Μέχρι και χτες το βράδυ τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που υπάρχουν στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, πραγματοποιούσαν περιοδείες στα χωριά καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν την εφαρμογή εθνικής πολιτικής, που θα στηρίζει και θα προστατεύει τη γεωργία και την κτηνοτροφία της Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Η. Δημαρχόπουλος μέλος των ΣΕΑ Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να χαιρετίσουν εκπρόσωποι των φορέων που θα συμμετέχουν. Μετά τη συγκέντρωση αγρότες και κτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου θα επιδώσουν και το ψήφισμά τους.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Εργατικών Σωματείων του νομού. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ που πλήττει τους μικρομεσαίους αγρότες και συρρικνώνει το εισόδημά τους, οδηγώντας τους στον αφανισμό. Επίσης τονίζουν πως ο αγώνας αυτός για να έχει αποτελέσματα πρέπει να είναι κοινός και να συσπειρώνει όλα τα λαϊκά στρώματα.

Στη Λέσβο

Σε σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Καλλονή της Λέσβου οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών που μετείχαν, αποφάσισαν σύσσωμοι τη συνέχιση του αγώνα, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων του νησιού, με την πραγματοποίηση νέου παλλεσβιακού συλλαλητηρίου στις 15 Μάη. Στη σύσκεψη που είχε μαζικό χαρακτήρα, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η άρνηση της κυβέρνησης και του υπουργού Γεωργίας να δώσουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της Λέσβου, ενώ τα λεγόμενα του περιφερειάρχη και του νομάρχη που επιχείρησαν "έντεχνα" να δικαιολογήσουν την κυβερνητική πολιτική, δεν έπεισαν. Την έμπρακτη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε ο Στρατής Κόρακας - ο μόνος βουλευτής που παραβρέθηκε - καθώς και οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ