Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...

Συνάντηση Τσοχατζόπουλου - Αβραμόπουλου

Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών να νομιμοποιήσει την απεργοσπαστική - στην ουσία της αποστολής της - Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η δημοτική αρχή της Αθήνας με ορισμένα σωματεία εργαζομένων του δήμου, διαφάνηκε χτες στη συνάντηση του υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου με το δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, Δ. Αβραμόπουλο.Παράλληλα, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών για επιτάχυνση των διαδικασιών που μετατρέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φορομπηχτικό μηχανισμό, ενώ για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος των δημάρχων "ξέχασε" τα 700 δισ. που αυθαίρετα έχει παρακρατήσει η κυβέρνηση από τους ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση του Δήμου Αθήνας είναι ουσιαστικά παράνομη, καθώς σύμφωνα με το ν.1876/90, μόνο τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών είναι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ που να αφορά εργαζόμενους στους δήμους και όχι οι δήμαρχοι. Επιπλέον, και το υπουργείο είχε κρίνει παλαιότερα ότι η σύμβαση δεν είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις.

Στη συνάντηση τονίστηκε και η πρόθεση των δύο πλευρών να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με βάση τις "ευρωπαϊκές επιλογές", δηλαδή την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ