Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ"
Εμπάργκο στην ΕΕ σχεδιάζει η Βρετανία

Την ολική απαγόρευση εισαγωγής βοδινού κρέατος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες φέρεται να σχεδιάζει η Βρετανία, ως μέτρο αντίπραξης στην απαγόρευση που επιβλήθηκε στη χώρα αυτή από την ΕΕ, με αφορμή τη νόσο των "τρελών αγελάδων".

Η βρετανική κυβέρνηση, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να άρει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο βρετανικό βοδινό και κατά συνέπεια τις εμπορικές επιπτώσεις, "προσκρούει" στην άρνηση των άλλων εταίρων. Ετσι, σε μια προσπάθεια να ασκήσει κάποια πίεση, σχεδιάζει τώρα την επιβολή απαγόρευσης στις εισαγωγές βοδινού από την ΕΕ, προβάλλοντας το επιχείρημα της εμφάνισης της νόσου των "τρελών αγελάδων" και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως το ΕΪΡΕ, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Δανία.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η σύσκεψη της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής της ΕΕ με θέμα τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοειδών, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και η συνεδρίαση μετατίθεται πέραν από τις 8 Μάη. Για το θέμα των "τρελών αγελάδων" της Βρετανίας και το σχέδιο εξολόθρευσής τους, έχουν συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Βρετανός υπουργός Γεωργίας, Ντάγκλας Χογκ, με τον επίτροπο Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ και δεν αποκλείεται η αναβολή της σύσκεψης της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής να σχετίζεται με τη συνάντηση αυτή και τα αποτελέσματά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ